Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Tivat: Otklanjaju posljedice nevremena, uskoro normalizacija saobraćaja u Soliotskom polju

Šef Službe komunalija, Miloš Tripinović kazao je za Radio Tivat da je najkritičnije bilo na saobraćajnici od kotorskog kružnog toka prema kružnom toku na Solilima, gdje je još na snazi obustava saobraćaja u očekivanju da se voda povuče i omogući promet

Radnici Službe komunalija Komunalnog DOO Tivat, u društvu Službe zaštite, Komunalne policije i dobrovoljnih vatrogasnih društava juče su neumorno radili na otklanjanju posljedica ogromnih padavina, koje su izazvale probleme na više lokacija u tom gradu.

Šef Službe komunalija, Miloš Tripinović kazao je za Radio Tivat da je najkritičnije bilo na saobraćajnici od kotorskog kružnog toka prema kružnom toku na Solilima, gdje je još na snazi obustava saobraćaja u očekivanju da se voda povuče i omogući promet.

”Što se tiče Službe komunalija, težak dan iza nas, ali i pred nama. Čeka nas saniranje dosta situacija po terenu – čišćenje nanosa pijeska, oslobađanje rešetki na odvodima od nanosa lišća”, ističe Tripinović, pred čijom ekipom je intenzivna radna nedjelja.

Kako kaže, od velike pomoći su im bili pripadnici DVD Krtoli, čijih je 30 dobrovoljaca juče bilo na terenu sa pripadnicima službe i Službe zaštite.

”Moram istaći i veliku pomoć Komunalne policije, koja je svo vrijeme bila sa nama na terenu. Uslijed ogromne količine padavina, na potezu prema Solilima bilo je blokirano sedam-osam automobila koje smo uz pomoć službi, mještana i dobrovoljaca izvukli iz vode ”,ističe Tripinović.

Očekuje da na tom potezu saobraćaj uskoro bude normalizovan.

”Put prema Jankovoj vodi je slobodan, povukla se voda, ali je kod Drvomonta i dalje kritično, nadamo se da će voda nastaviti da se povlači, te da će i ovdje kroz pola sata doći do nomalizovanja saobraćaja. Imali smo intervencije u Lepetanima, gdje je voda uzrokovala odron na putu sa tri trake. U tom dijelu su postavljeni semafori i saobraćaj se odvija naizmjenično, a dalju nadležnost za sanaciju preuzeće Crnagoraput”, kaže Tripinović.

Osim na navedenim lokacijama, gdje je bilo najkritičnije, pripadnici Službe komunalija reagovali su sinoć u Kukuljini, u usjeku kod INA pumpe. Imali su intervencije i u Vrijesu i Dumidranu.

”Prognoze za danas dosta su optimističnije, ali se sredinom dana ponovo očekuje obilnija količina padavina. Službenici Komunalnog DOO su na terenu i pripravni za reakcija ako se pokaže potreba”, poručio je Tripinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve