Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Tajnovidac potpuno zatajio: Katnić ćuti, sprema se da uhapsi Interpol!?

Kad već nije sazavao konferenciju za medije, mogao je da odgovori na pitanja portala Aktuelno. Ali tužilac Katnić ima potpuno drugačiji stil, pa je u skladu sa propagandnim taktikama korišćenim u staljinističkom sistemu, pokušao da se opere preko svojih medijskih ispostava Nove Pobjede i Vijesti, o čemu smo već pisali

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski tajnovidac već gotovo dva mjeseca izbjegava da se suoči sa odgovornošću i objasni crnogorskoj javnosti zašto je Interpol donio odluku da ukine potjernicu za odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem.

Da li samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić planira da uhapsi Interpol: “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, “Ja govorim ono što utvrdim. To se nije dopalo nekima i počelo je moje spaljivanje”

Katnić je u javnosti poznat po svojim nekonvencionalnim metodama zbog kojih je zaslužio nadimak “isljednik Milivoje”, ali i po svojim tajnovidačkim moćima koje su mu pomogle da utvrdi da se u zatvorenoj koverti nalazi 4.000 eura namjenjenih za podmićivanje njegove supruge.

Međutim, glavni specijalni tužilac nikako da se zvanično oglasi povodom odluke Komisije Interpola koja je bacila ljagu na ionako duboko kompromitivano tužilaštvo i izazvala veliku sramotu za državu Crnu Goru.

Portal Aktuelno već je pisao da su brljotine u istrazi i nesuvisle izjave za javnost osnovni razlog zbog kog se cjelokupni pravosudni sistem nalazi na stubu srama, a odbjegli biznismen Duško Knežević likuje kako je njegov pravni tim “pobijedio korumpirano tužilaštvo”.

U cilju objetkivnog informisanja javnosti naša redakcija je kontaktirala SDT, kojima smo proslijedili pitanja vezano za čitav slučaj ukidanja potjernice protiv Kneževića. Po dobrom starom običaju, odgovore nijesmo dobili, kao i nebrojeno puta do sad.

Stoga javnosti prenosimo pitanja koja smo poslali na Katnićevu adresu prije skoro dva mjeseca:

– Kako komentarišete odluku Komisije Interpola koja je ukinula međunarodnu potjernicu za odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem?

– Da li razmišljate da pokrenete izviđaj ili eventualno uhapsite  nekoga iz Interpola zbog ovakve odluke?

– Ako ne razmišljate da izdate nalog za hapšenje osoba koje stoje iza ovakve odluke Interpola, da li razmisljate da date ostavku zbog neprijatnosti koju ste priredili svojoj zemlji?

– Ako ne razmišljate o ostavci, da li mislite da ste pametniji od ljudi iz Interpola i da ste Vi u pravu u ovom slučaju?

– Da li ste, i ako nijeste kada ćete, podići optužnicu za preko 250 miliona utaje poreza preko E-komerca?

– U nekoliko javnih nastupa rekli ste da je odbjegli biznismen Duško Knežević preko E-komerca oštetio državu za stotine miliona eura (čak 500 miliona pa i milijardu eura). Kolika je suma za koju su do danas potvrđene optužnice?

– Da li smatrate da je zbog ovakvih Vaših izjava Interpol mogao da pomisli da se radi o politički motivisanom postupku protiv Duška Kneževića?

– Da li se zbog toga smatrate odgovornim za ukidanje potjernice?

Od ozbiljnog i odgovornog državnog funkcionera i tužioca očekivano je bilo da se nakon ovakve odluke Interpola sazove konferencija za medije na kojoj bi se iznijelo iole suvislo objašnjenje za novonastalu situaciju u slučaju odbjeglog biznismena Kneževića. Kad već nije sazvao konferenciju za medije, mogao je da odgovori na pitanja portala Aktuelno.

Ali tužilac Katnić ima potpuno drugačiji stil, pa je u skladu sa propagandnim taktikama korišćenim u staljinističkom sistemu, pokušao da se opere preko svojih medijskih ispostava Nove Pobjede i Vijesti, o čemu smo već pisali.

Po svemu sudeći Katnić ni sad, kao i nebrojeno puta do sad, nema opravdanje za brljotine koje je napravio, stoga nije na odmet ponoviti parolu koja već odavno kruži društvenim mrežama i najbolje predstavlja situaciju u kojoj se nalazi glavni specijalni tužilac:

“Oj Katniću, loše ti se piše, ti tužilac nećes biti više”!

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve