Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Šušter: Opština Bar opredijelila 25 hiljada eura za sanaciju krova OŠ Kekec

On podsjeća da ovo nije prvi put da Opština Bar ulaže sredstva za sanaciju objekata školstva u Baru

Opština Bar opredijelila je iznos od 25 hiljada eura za sanaciju krova Osnovne škole „Kekec“ u Sutomoru, potvrdio je za Primorski portal sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Stefan Šušter.

„S obzirom na jučerašnje reagovanje JU Osnovna škola „Kekec“ iz Sutomora, a povodom oštećenja na krovnoj konstrukciji ove školske ustanove, Opština Bar je donijela odluku da opredijeli iznos od cca 25.000 eura za popravku, odnosno sanaciju krova u navedenoj školi. Navedeni iznos Opština Bar će uplatiti na žiro račun škole, na osnovu međusobnog sporazuma, a u skladu sa specifikacijom i predračunom radova koji nam je dostavljen od strane rukovodstva škole, koja će, u skladu sa zakonom o javnim nabavkama, raspisati postupak za izbor izvođača radova i dugoročno riješiti problem s krovnom konstrukcijom“, saopštio je Šušter.

On podsjeća da ovo nije prvi put da Opština Bar ulaže sredstva za sanaciju objekata školstva u Baru.

„Radili smo to i u prethodnom periodu, a radićemo i ubuduće jer uslovi u kojima rastu i edukuju se buduće generacije našeg grada, naš su prioritet u svakom smislu“, naveo je u saopštenju.

U tom pravcu, Nacrtom Odluke o budžetu za narednu godinu, predviđeno je više od milion eura ulaganja u objekte školstva i zdravstva na teritoriji barske opštine

„Počev od nabavke digitalnog mamografa za Opštu bolnicu u Baru u skladu sa zaključkom koji je donijet na četvrtoj sjednici Otvoremog parlamenta Skupštine opštine Bar“, zaključio je Stefan Šušter.

Podsjetimo, uslijed obilnih kiša došlo je prokišnjavanja u OŠ „Kekec“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve