Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Stipendije za studente iz Kolašina 100 eura

Novina koja je predviđena takođe jeste da pravo na stipendiju bez obzira na ostvareni prosjek će imati lica sa invaliditetom, lica bez roditeljskog staranja i korisnici materijalnog obezbjeđenja

Studentske stipendije koje dodjeljuje Opština Kolašin biće novom Odlukom povećane sa 50 na 100 eura mjesečno za studente koji su postigli indeks uspjeha najmanje 9, saopšteno je iz opštine.

“Na ovaj način, novom Odlukom o stipendiranju koja će narednih 15 dana biti na javnoj raspravi, lokalna uprava nastoji da unaprijedi položaj studenata korisnika stipendije”, navode iz opštine.

Novina koja je predviđena takođe jeste da pravo na stipendiju bez obzira na ostvareni prosjek će imati lica sa invaliditetom, lica bez roditeljskog staranja i korisnici materijalnog obezbjeđenja.

“Cijeneći strateško opredjeljenje Opštine Kolašin da afirmiše mlade obrazovane pojedince, a posebno uzevši u obzir tešku socio‐ekonomsku situaciju u državi, Opština povećanjem mjesečnih izdvajanja po ovoj osnovi dodatno pomaže poboljšanju uslova školovanja mladih Kolašinaca. Takođe, Opština nagrađuje uspješne učenike i studenate, organizuje edukativne programe, te podstiče aktivno učešće mladih u životu grada”, ističu iz opštine.

Lokalna uprava će, dodaju, i prilikom planiranja budžeta za narednu godinu sagledati mogućnosti i potrebe i pokušati da dodatno djeluje kad je poboljšanje uslova školavanja i stručnog usavršavanja mladih Kolašinaca u pitanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve