Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Sramotno je što rade s imenom Nena Kaluđerovića

''Meni ne treba govoriti o Nenu Kaluđeroviću, ja ga poznajem. On je tipični izdanak herojske Crne Gore i on sad od vas trpi ono što su od bjelaško-žandarske i izdajničke ruke trpjeli legendarne ličnosti naše istorije i borci za pravo, čast i slobodu Crne Gore Petar Zvicer, Marko Vučeraković, Šćepan Mijušković, Đuro Drašković i mnogi drugi''

Piše: Akademik Vukić Pulević

Imam 85 godina, akademik sam CANU i DANU, dugogodišnji profesor Univerziteta Crne Gore.

Čitav svoj život posvetio sam nauci i Crnoj Gori. Niko me nikad nije dovodio u vezu s kriminalnim klanovima i koruptivnim radnjama. Tokom svojega života upoznao sam veliki broj ljudi. Među njima i Nena Kaluđerovića, Očinića, Cetinjanina, Crnogorca, beskompromisnoga borca za Crnu Goru. Nena su kalile teške godine a u sebi nosi onu staru, tradicijsku Crnu Goru časti i poštenja koja polako nestaje. Vezan je zakletvom porodici, plemenu i državi.

Nikad na njega nijesam bio ponosniji no kad je onako lavovski bio jedan od mnogih koji su se na Belvederu suprotstavili onoj đavolskoj sili koja je krenula na Cetinje.

Poučen mojim iskustvom iz 90ih kad smo stvarali Liberalni savez, znao sam da mu to ova nakarada od crnogorskih klerofašističkih vlasti nikad neće oprostiti i da će ga zbog toga progoniti. I to rade, bezočno.

Zato ih kao akademik, kao neko ko je ovome društvu kroz nauku dao sve što je imao, zbog Cetinja, zbog mnogih cetinjskih porodica koje trpe nezapamćen teror, pitam:

– Dajte nam dokaze na osnovu kojih teretite Nena Kaluđerovića?
– Na osnovu čega ste formirali predmet protiv njega?
– Zašto vaši uslužni mediji danima blate njegovo ime?
– Zašto sva kamarila vladajućih političara tako bestidno licitira i uzima ulogu tužioca?
– Zašto ste presudili bez suđenja?

Meni ne morate odgovoriti, ali morate javnosti, morate radi onih koji trpe zbog vaše samovolje.

Meni ne treba govoriti o Nenu Kaluđeroviću, ja ga poznajem. On je tipični izdanak herojske Crne Gore i on sad od vas trpi ono što su od bjelaško-žandarske i izdajničke ruke trpjeli legendarne ličnosti naše istorije i borci za pravo, čast i slobodu Crne Gore Petar Zvicer, Marko Vučeraković, Šćepan Mijušković, Đuro Drašković i mnogi drugi. Istorija se ovaj put ponavlja kao farsa. Nemojte da se ponovi kao tragedija!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
21.04.2023-11:10 11:10

Svaka cast Gospodine! Respekt!