Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

”SPUŽ JE DEMOKRATSKI I SVAKOME SE SMIJEŠI”: Zaboravlja se da su iz Katnićeve kancelarije ljudi izlazili krvavi

Osim što za Katnićem iz nerazjašnjenih razloga pojedinci tuguju, bivšeg GST-a i njegovog kuma Zorana Lazovića mnogi poistovjećuju sa esencijom časti i crnogorskog patriotizma. Međutim, lako se zaboravlja da je Katnić kao GST bio poznat po silništvu i zloupotrebi funkcije za lične obračune, ali sklonost ka nasilju pratila ga je još i na početku karijere kada je devedesetih bio vojni sudija. Slično kao što je njegov kum Zoran Lazović izručivao ''Turke'' Radovanu Karadžiću, tako je i Katnić maltretirao logoraše u Morinju, o čemu postoje i svjedočenja.

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, kako su javili pojedini mediji bliski takozvanom klanu BEMAX, štrajkuje glađu i odbija da primi terapiju. Nakon što mu je određeno zadržavanje u pritvoru do 30 dana, ljekari konstantno prate njegovo stanje.

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i Katnić uhapšeni su u neđelju po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Jasno je da je Katnić doživio psihofizički šok i da je u nevjerici, u nedostatku dostojanstva, kao većina silnika nakon pada, na granici je bolesti zbog osjećaja nemoći nakon hapšenja. To su zaista tužne okolnosti nad kojima ne treba likovati, pa ovom pirlikom uhapšenog Milivoja pozivamo da posluša savjet Milivoja sa vrhunca moći kada je žario i palio Crnom Gorom i ironično poručivao da je ”Spuž demokratski za svakoga, svakome se smješi”.

Međutim, sa druge strane, ima i onih koji izražavaju veliku zabrinutost zbog Katnića, a Portal Aktuelno je na meti kritika (prevashodno BEMAX botova), samo zato što podsjećamo na okolnosti koje su dovele do hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca.

Isljednički dani

Osim što za Katnićem pojedini, iz nerazjašnjenih razloga tuguju, bivšeg GST-a i njegovog kuma Zorana Lazovića određeni ”lažno-patriJotski” krugovi poistovjećuju sa esencijom časti i crnogorskog patriotizma.

U ovom slučaju se prije svega zaboravlja na istoriju drzništva i silništva koja se vezuju za Katnića kao glavnog specijalnog tužioca, kada je zloupotrebljavao položaj za lične obračune, između ostalog i da sa ulica kupi ljude koji su mu se na neki način zamjerili, o čemu smo već više puta pisali.

Međutim, Katnić je još 90-ih kao vojni sudija ganjao mladiće koji nijesu željeli da učestvuju u ratnom bezumlju dirigovanom od strane zvaničnog Beograda i Slobodana Miloševića.

Milivoje Katnić: Nije mu lako…

O karakteru isljednika Milivoja najbolje govori i slučaj o kom je javnost brujala kada su objavljene izjave svjedoka iz Dubrovnika i Cavtata, o nepočinstvima koja je bivši glavni specijalni tužilac radio na dubrovačkom ratištu. Bivši lider PzP-a Nebojša Medojević ga je u Skupštini optužio za teška krivična djela i maltretiranje civila u Cavtatu i Dubrovniku tokom 90-ih, nakon čega je bivši poslanik DF-a isljeđivan i hapšen po nalogu Katnića.

U medije je ranije takođe procurjelo da je glavni specijalni tužilac, dok je radio kao izbacivač u nekoj diskoteci, imao krivičnu prijavu zbog siledžijskog ponašanja, da je to sakriveno jer u protivnom ne bi mogao da bude postavljen za glavnog specijalnog tužioca.

Prkačinovo svjedočanstvo

Katnić je kao GST bio poznat po silništvu i zloupotrebi funkcije za lične obračune, ali sklonost ka nasilju pratila ga je još i na početku karijere kada je devedesetih bio vojni sudija. Slično kao što je njegov kum Zoran Lazović izručivao ”Turke” Radovanu Karadžiću, tako je i Katnić maltretirao logoraše u Morinju, o čemu postoje i svjedočenja.

Metodije Prkačin

Bivši logoraš iz Morinja Metodije Prkačin kazao je da je bivši glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić dok je bio vojni sudija vrijeđao, maltertirao i tukao muškarce hrvatske nacionalnosti koje su iz Dubrovnika za vrijeme ratnih dešavanja 90-ih dovođeni u Crnu Goru i logor u Morinju.

Prkačin koji je bio zarobljenik logora Morinj 58 dana, kazao je u emisiji “Bez granica” Seada Sadikovića na TV Vijesti u novembru 2020. godine, da je Katnić kao vojni tužilac isljeđivao zatvorenike iz Hrvatske kao i da su iz njegove kancelarije izlazili “krvavih glava”. Kako ističe njemu je prijetio da će mu “smrskati glavu kao zmiji”.

“Trebamo osuditi odgovorene za ono što se dešavalo 90-ih u Morinju da se ne ponovi nešto slično. Ali 30 godina nema suda, a kako će kad je onaj ko je odgovoran za sve to glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić”, govorio je svojevremeno Prkačin.

Odgovarajući na pitanje voditelja poznajete li ga (Katnića), Prkačin odgovara:

“Kako ne. Dovodio me kod sebe, ali me nije tukao”, na pitanje voditelja “što je radio” Prkačin odgovara:

“Čekao sam ispred vrata njegove kancelarije. Mene su doveli, otvorila su se vrata i odatle je izašao čovjek potpuno krvav, od čela mu je sve bilo krvavo i liptala je krv. Nisam ga prepoznao, a to je bio Ivo Piplica”, kazao je Prkačin.

Milivoje Katnić iz dana kad je ratovao za srBstrvo

Voditelj je nakon toga zapitao da li je krvavi čovjek “izlazio iz kancelarije vojnog tužioca Milivoja Katnića?”, na što je Prkačin rekao:

“Da, od Katnića. Ja zatim ulazim kod njega i on mi govori – ‘Metodije glavu ću ti smrskat ko zmiji’. Ja mu odgovaram ‘možeš nemam namjeru ničime se branit gjde oćeš da je stavim’. Onda sam sjeo i normalno smo razgovarali”, rekao je Prkačin.

Podsjetimo, u javnosti su u nekoliko navrata objavljene izjave svjedoka iz Dubrovnika i Cavtata, o nepočinstvima koja je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić radio na dubrovačkom ratištu.

Portal Aktuelno u seriji tekstova pisao je o nepočinstvima bivšeg GST-a Katnića, posvetili smo mu i feljton, a postavljali smo i seriju pitanja koja ukazuju da je štitio lica sa one strane zakona.

O kontroverznom Katniću opširnije možete čitati na Online magazinu Luča u posebnoj rubrici MILIVOJE KATNIĆ i u rubrici ORGANIZOVANA TUŽILAČKA GRUPA.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Artur
17.04.2024-08:33 08:33

Meni se na ovoj slici sa kalašnjikovim priviđa zdravko krivokapić -bocun.

Petar_Pan
17.04.2024-08:48 08:48

Ova “titovka” nema kokardu, već petokraku! Čudne neke neke nove oznake “četništva” Hahahahaha!

Gavroni
17.04.2024-08:50 08:50

Zanimljivo svaki brkajlija u CG prije nego se dade u kriminal obrije brkove.Ima li u Spuž obradive zemlje da se neki zabraz luka usadi.Od poljoprivrede može da se živi samo ko oće da radi.

Katarina
17.04.2024-10:47 10:47

Lako je pljuvati po covjeku koji je u nezavidnoj situaciji.Lako je insinuirati i zato navoditi glupe emisije Seada Sadikovica i Vijesti.Do juce su Vijesti bile za vas smece, sada ih koristite da bi objasnili nesto.
Niko ne brani Katnica, ako je kriv neka odgovara,Ali treba imati pricipe, zadrzati dostojanstvo i kad se pise o jednom covjeku.Uvijek treba pomisliti na to da zivot priprema iznenadjenja, pa sjutra i neko od nas se.moze naci u slicnoj situaciji ili nekoj drugoj.

Pop_Đukan
17.04.2024-10:56 10:56
Reply to  Katarina

Bravo Katarina! To je ljudska priča!