Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić, Vuković i Jakšić Stojanović sjutra sa prosvjetarima

Iako je ovaj sastanak bio zakazan za srijedu održaće se sjutra zbog aktuelnih dešavanja

Premijer Milojko Spajić, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ministar finansija Novica Vuković sastaće se sjutra u 17 sati, sa predstanicima Glavnog odbora Sindikata prosvjete kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u sektoru obrazovanja, zbog toga što danas u oko 160 osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori nije bilo nastave jer su zaposleni stupili u štrajk.

Iako je ovaj sastanak bio zakazan za srijedu održaće se sjutra zbog aktuelnih dešavanja.

Prosvjetari su se odlučili na štrajk jer nisu uspjeli da postignu dogovor sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija oko povećanja plata. Iz resora Anđele Jakšić Stojanović su poručili da se rješenja postižu dijalogom, a ne jednostranim akcijama. Roditelji negoduju zbog ove odluke prosvjetara jer ne znaju kuda će sa djecom.

Premijer Milojko Spajić pozvao je danas prosvetne radnike da razgovaraju sa Vladom, i istakao da nema potrebe za štrajkom, te da Vlada neće popustiti da pod pritiskom promijeni odluke.

Svjesni su, rekao je on, velikih odgovornosti koje prosvjetari imaju.

“Upravo zbog toga želimo da promijenimo Zakon. Možemo da 100 odsto garantujemo uvećanje od 15 odsto neto zarade od 1. septembra ove godine. Mislim da je to jako razumno, da negdje garantuje svima da će ne samo biti ispunjeni njihovi zahtjevi od 10 odsto, nego i povećani. Zato je meni malo nejasno zašto bi neko sad protestovao i išao u štrajk, jer time gube samo djeca”, kazao je Spajić, dodajući da smatra da nema potrebe za takvim potezima sindikata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve