Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Od 1. septembra uvećanje zarada prosvjetarima 17 odsto, Božović: Nastavljamo sa štrajkom, čekamo pisanu ponudu

Premijer na konferenciji za medije nakon sastanka sa prosvjetarima kazao da su došli do rješenja, Sindikat prosvjete čeka ponudu sjutra ujutro

Došli smo do rješenja koje su prihvatili prosvjetni radnici, gdje ćemo do 1. jula imati povećanje zarada za 10 odsto, a onda od početka školske godine povećanje 17 odsto kumulativno – kazao je premijer Milojko Spajić na konferenciji za medije nakon sastanka sa prosvjetarima, kojem su prisustvovali i ministarka prosvjete nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović i državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Dragan Bojović, kao i ministar finansija Novica Vuković.

Sjutra će, kako je najavio, to potpisati kao sporazum.

”Imali smo jedan intenzivan i živahan, produktivan sastanak. Po meni, sve nedoumice smo razriješili”, ocijenio je Spajić.

Smatra da je bilo nerazumijevanja.

”Sindikat nije do kraja razumio našu namjeru. Smatramo prosvjetare kao prioritetnu kategoriju. Mislim da je opravdano njihovo nezadovoljstvo zaradamo”, rekao je Spajić.

Bilo je, kako je rekao, pitanje modaliteta.

”Došli smo do rješenja, zakonsko sistemsko rješenje”, istakao je Spajić.

Predsjednik Sindikata Radomir Božović kazao je da su poslije skoro tri sata razgovora dobili prijedlog.

”Ujutro čekamo ponudu, a o njoj će se izjasniti sjutra Glavni odbor Sindikata prosvjete”, naveo je Božović.

Nastavljaju, kako ističe, sa štrajkom.

”Nemam mandat da sam potpišrm nešto. Žao mi je što ovakav razgovor nijesmo vodili prethodna dva mjeseca. Sjutra se nastavlja štrajk. Boga molim da to sjutra završimo”, poručio je Božović.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacije je, prema njegovim riječima, rekla da neće biti sankcija prema prosvjetnim radnicima koji su u štrajku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve