Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Šole čobanin i njegovo reketaško stado

Dio javnosti je očekivao da će nakon prodaje koncerna Vijesti United Media grupi, prestati sa reketaškim poduhvatima, ali po svemu sudeći, desilo se sasvim suprotno. Umjesto da prekinu sa ucjenjivačko-mafijaškom praksom, Vijesti su pod novom vlasničkom strukturom ''Šoleta čobanina'', krenule u još intenzivnije i ambicioznije reketaške poduhvate na čijoj su se meti našli čak i država Crna Gora i Crnogorci

Medijski koncern Vijesti, daleko poznatiji kao ”medijska mafija” već decenijama reketira sve i savakoga u Crnoj Gori. Najnovija meta ovog paramedijskog taloga već neko vrijeme su investicije koje dolaze u Kolašin i koje bi ova opskurna organizovana grupa željela po svaku cijenu da spriječi, nezadovoljna odsustvom reketa koji su do skoro redovno ubirali.

Portal Aktuelno, kao bastion odbrane Crne Gore od ove opasne grupe reketaša, već duže vremena piše o ”medijskoj mafiji” i gotovo potpuno smo ih diskreditovali i oslobodili Crnu Goru ove maligne pojave. Pri tom još uvijek nijesmo upotrijebili ni dio kompromitujućih podataka koje imamo o ovom gangu, što ne znači da uskoro nećemo krenuti i sa objavljivanjem tog materijala.

Sinonim za ”medijski gang” su njegovi šefovi Miodrag Miško Perović i Željko Ivanović, uz još nekoliko nižerangiranih izvršitelja naloga kao što su, između ostalog, čuvena dopisnica iz Kolašina Dragana Šćepanović i Jelena Jovanović koja je potpisivala najgnusnije laži o crnogorskom nacionalizmu.

Šefovi ”medijske mafije” Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović: Godinama recikliraju iste laži, a sada imaju podršku i Šoleta čobanina

Resurs iz WAZ-a

Uz njih, nedavno se na reketaško nebo medijskog targetiranja lažima i podmetanjima vinuo i Goran Kapor, njihov resurs koji im je bio dodijeljen još dok je ”medijska mafija” bila u sklopu njemačkog medijskog koncerna WAZ  (Westdeutche Algemajne Zeitnug).

Kapor je potpisao tekst koji je izašao krajem prošle sedmice u kome se opet targetiraju investitori u Kolašinu, čime je ovaj WAZ-ov specijalac od vrha ”medijske mafije” uvučen u blato reketiranja i dezinformacija.

Medijski koncern WAZ 2007. godine obavijestio je svog partnera u podgoričkom dnevniku Vijesti da prekida saradnju. Kako je svojevremeno pisala Pobjeda, na ovakav potez WAZ se odlučio zbog neslaganja sa uređivačkom (čitaj reketaškom) politikom lista i ”nezadovoljavajućih ekonomskih efekata”.

Kapor je ostao u Vijestima, a sada je spao na nivo nižerangiranog pripadnika reketaškog stada koji pristaje da za novac potpisuje nešto o čemu očigledno nema pojma.

Mada, Goran nije prvi Kapor koji potpisuje tekstove o kojima očigledno nema pojma, jer je i njegov pokojni prezimenjak iz Srbije Momo Kapor završio na sudu jer je ukrao rukopis Zuka Džmhura i “napisao” (potpisao) ”Zelenu čoju Montenegra”.

Resurs Vijesti Goran Kapor kojeg je vrh ”medijske mafije” uvukao u prljavštinu dezinformacija i reketiranja

”Šole čobanin” novi gazda

Nakon što je njemački WAZ pobjegao glavom bez obzira od ”medijske mafije”, kako se spekulisalo tada, zbog toga što nijesu htjeli da daju pokriće za medijsko reketiranje, kriminalni koncern Vijesti dugo je funkcionisao sam, a par puta su ga od bankrota spašavali pojedini visoki funkcioneri bivše DPS vlasti.  Iako dugo niko nije htio da im priđe zbog loše reputacije, u junu 2022. godine Vijesti kupuje United Media grupa, čiji je osnivač i suvlasnik kontroverzni srpski biznismen Dragan Šolak, poznatiji i kao ”Šole čobanin”. United Media je tijesno povezana sa zapadom, prije svega sa SAD i Velikom Britanijom, a Šoletu čobaninu je bilo svejedno što se Vijesti vezuju za medijsko reketiranje, dok god je on imao mogućnsot da proturi svoju velikosrpsku agendu u Crnoj Gori koja je identičan onoj Vučićevoj.

Inače, srpski mediji već duže vremena pišu da potencijalni investitori širom svijeta bježe od Šolaka i njegove međunarodne hobotnice glavom bez obzira, za šta imaju brojne i nedvosmislene razloge: astronomski dugovi, rekordni gubici, poslovni model na ivici čistog kriminala, brojne međunarodne afere, kao i ličnost ovog tajkuna, s kojim se normalna poslovna saradnja smatra za nešto nemoguće…

United media grupa je u vlasništvu međunarodnog investicionog fonda BC Partners, registrovanog u Velikoj Britaniji, od marta 2018. godine. Do tada je većinski vlasnik bio američki investicioni fond KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co), čiji je prvi čovjek bio Dejvid Petreus (David Petraeus), bivši šef američke Centralne obavještajne agencije (CIA).

”Šole čobanin” rudari bitkoin

Ovaj posrnuli medijski talog nema više nikakav uticaj niti može kao ranije da utjerivanjem straha izvlači materijalnu korist, ali se po čistoj navici teško oslobađaju stare prljave prakse.

Reketiranje pod Šolakom dignuto na još veći nivo

Iako su promijenili vlasničku strukturu, pod novim većinskim vlasnicima iz United Media Dragana Šolaka, koji se u političkoj sferi povezuje sa Draganom Đilasom, uz staro uredništvo i upravu u kojoj su ’’alfa i omega’’ kontroverzni medijski tajkuni, Đilasovi prijatelji Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović, Vijesti su nastavile sa starom ucjenjivačkom praksom.  Dio javnosti je očekivao da će nakon prodaje koncerna Vijesti United Media grupi, prestati sa reketaškim poduhvatima, ali, po svemu sudeći, desilo se sasvim suprotno.

Umjesto da prekinu sa ucjenjivačko-mafijaškom praksom, Vijesti su pod novom vlasničkom strukturom ”Šoleta čobanina”, početkom prošle godine krenuli u najambiciozniji poduhvat do sad – reketiranje čitave Crne Gore i Crnogoraca kroz izmišljanje takozvanog ’’asimptomatskog crnogorskog nacionalizma’’. Kao što je u projektu reketiranja Kolašina direktni izvršilac čuvena ’’dopisnica’’ Šćepanović, tako su izvršioci u projektu izmišljanja ’’asimptomatskog crnogorskog nacionalizma’’ bili članovi te organizacije – Jelena Jovanović i izvjesni Srdan Kosović koji se do skoro predstavljao kao formalni urednik ”Vijesti”.

Dragana Šćepanović i Jelena Jovanović: Jedna je zadužena za Kolašin, a druga je bila zadužena za projekat fabrikovanja ”asimptomatskog crnogorskog nacionalizma”

Fabrikovanje ”crnogorskog nacionalizma” je bio najambiciozniji reketaški poduhvat ”medijskog ganga”, a podržan je od Šolaka i njegovih političkih pajtaša iz Beograda koje predvodi Dragan Đilas.

Kosović je potpisivao najmorbidnije propagandne uratke u kojima je, u korist velikosrpske politike zvaničnog Beograda, fabrikovao narativ o Crnogorcima kao okorijelim nacionalistima i crnogorskom nacionalizmu koji je suprotstavljen onom svetosavskom. Međutim, veliki nedostatak u čitavoj ovoj morbidnoj izmišljotini je što navodni ’’crnogorski nacionalizam’’ nikad nije uzrokovao nijedan incident, a kamo li ratna razaranja, smrt, raseljavanje i mučenje desetina hiljada ljudi za što je odgovoran velikosrpski nacionalizam koji, direktno ili indirektno, zastupa koncern Vijesti.

Fabrikovanje argumenata

Zbog nedostatka argumantacije koja bi potkrijepila postojanje crnogorskog nacionalizma, Vijesti su morale da se potrude da isfabrikuju argumente, odnosno etiketiraju određene osobe koje bi bile nosioci ovog novoizmišljenog, nacionalističkog fenomena. U tu svrhu poslužila im je Balkanska istraživačka mreža (BIRN) kojoj je ’’novinarka’’ Vijesti Jelena Jovanović poslala izvještaj o krajnje desničarskim i ekstremističkim grupama u Crnoj Gori.

U svrhu fabrikovanja crnogorskog nacionalizma, Jovanovićka je, a potpuno nebitno da li je to učinila po nečijem nalogu, grupu crnogorskih građanskih aktivista i novinarki okarakterisala kao pripadnike desničarskih i ekstremističkh grupa!? Oni su nakon toga završili na čuvenoj BIRN-ovoj mapi regionalnih desničara i ekstremista.

Ovo sramno i skandalozno targetiranje izazvalo je revolt i žestoke reakcije crnogorske i regionalne javnosti i završilo se uklanjanjem famozne BIRN-ove Mape krajnje desničarskih i ekstremističkih grupa na Balkanu. Takođe, grupa crnogorskih građanskih aktivista i novinarki koji su imenovani u bazi o desničarskim i ekstremističkim grupama, podnijeli su tužbe pred Opštinskim sudom u Sarajevu protiv BIRN-a, kojeg je, po svemu sudeći saradnja sa ’’medijskim gangom’’ koštala trajne kompromitacije.

Šolak sveo United grupu na pokrovitelje reketaških poduhvata

BIRN je mapu uklonio bez ikakvog objašnjenja ili izvinjenja, ali kompromitacija je ostala, za uspomenu na saradnju sa ”medijskom mafijom”!

Šolak, Đilas, Vučić, Dodik, Perić…

Kao i u većini slučajeva kada je u pitanju ’’medijska mafija’’, ispostavilo se da je i priča o ’’crnogorskom nacionalizmu’’ isforsirana, zasnovana na notornim lažima i pustim željama nalogodavaca iz Beograda i domaćih subverzivnih djelatnika, sa namjerom da se reketira i podlo etiketira čitav crnogorski narod i država Crna Gora. Podršku ovom projektu je dao direktno Šolak, koji je time dokazao da se njegov i plan njegovog kompanjona Dragana Đilasa za Crnu Goru ne razlikuje od onoga koji promovišu Vučić, Vulin, Dodik, Porfirije i ostala klika pobornika ideje ”srpskog sveta”.

Krajnji cilj je po svemu sudeći bilo toliko trovanje javnog prostora nakon kojeg bi bilo normalno 5. septembar 2021. i Belveder etiketirati kao ”terorističku akciju” a tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je uvijek primarna meta ”medijskog ganga”, proglasiti za ”pokrovitelja terorista” jer je stao uz svoj narod na Cetinju. Sve bi to naravno bilo svojski podržano resursima veleizdajničke vlasti na čelu sa tadašnjim kontroverznim premijerom Dritanom Abazovićem, koji je direktni proizvod Vijesti i njihovog političkog lobiranja. Ukratko rečeno – udruženi pokušaj subverzivno-veleizdajničkog reketiranja države u režiji reketaškog stada ”Šoleta čobanina”!

Dovoljno da svima u Crnoj Gori i regionu bude jasno koja je agenda Šolaka, njegove United grupe i njihovih političkih pokrovitelja iz Beograda.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Haj
01.03.2024-07:18 07:18

Svi smrde a Jela zaudara.
Zovu je krava bez mleka.

Cuca
01.03.2024-07:25 07:25

Imaju li smrdovi zvani Vijesti i jedno normalno lice da ne rečem lijepo, pa neka i pokvareno jer pošteni tamo ne mogu.
Takvima je zabranjen ulaz.
Moraš lagati i sve ostalo što uz to ide da bi te primili u smrdionicu.
Ali zanimljivo koliko su svi grdni.
Počev od Miškeca Goveda Jelene velike bez mlijeka,pa Mile miša itd.

Crnogorac
01.03.2024-07:34 07:34

Svaka čast Aktuelno
Samo tako i bez prestanka.

Goran
01.03.2024-08:35 08:35

Viđi mu facuuuuu
Mafijozo

Gorčilo
01.03.2024-10:29 10:29

Sva nakaze od Mickea do Jele
,Dje se ovi mediokriteti sastaviše ili
ko ih sastavi?

dragan
01.03.2024-13:55 13:55

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Pis
01.03.2024-14:40 14:40

Povraće mi se od nje i one mucavice što je forsira na A plus .
Prodane duše.

Lana
02.03.2024-06:48 06:48

Polusvijet
Mafija
Zlo
Oni moraju pod sud pravde jer je tako po Božjem poretku.
I hoće.