Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Sjutra protest ispred CEDIS-a; Vladika Bojović: Blagodarnost svima koji će stati u odbranu prava Crnogoraca pravoslavne vjeroispovijesti

U srijedu 23. februara 2022. godine u 12 časova okupiće se ispred zgrade CEDIS-a u Podgorici

Zbog diskriminacije i kršenja prava na slobodu vjeroispovjesti i osnovnih ljudskih prava vjernici i poštovaoci Crnogorske Pravoslavne Crkve, u srijedu 23. februara 2022. godine u 12 časova okupiće se ispred zgrade CEDIS-a u Podgorici, da izraze protest zbog ukidanja napajanja električnom energijom Episkopskog dvora u Nikšiću.

“Izražavamo našu blagodarnost svima koji će svojim prisustvom izraziti ljubav i hrabrost da stanu u odbranu prava Crnogoraca pravoslavne vjeroispovjesti na slobodu izražavanja vjere i eliminaciju diskriminacije i asimilacije pravoslavnih hrišćana samo zato što se nacionalno izjašnjavaju kao Crnogorci”, poručio je vladika Bojović.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
22.02.2022-12:48 12:48

Dolazim sigurno. To mi je moralna i patriotska obaveza. Neljudima se mora otvoreno suprostavljati. Postojace casna i cojska Crnogorska pravoslavna crkva dok je Lovcena Nad Nama,. Sveti Petara Cetinjski ostavio nam je taj amanet. Da je vjecna CPC svijeh Crnogrskih naroda.

Tihana
22.02.2022-14:40 14:40

To je naša dužnost najsvetija.