Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Sindikat obrazovanja Srbije podržao štrajk prosvjetara: Poslali ste snažnu poruku da se za prava treba boriti

Smatraju da je Sindikat prosvjete Crne Gore iskazao punu odgovornost pred svoim članovima i prosvjetnom javnošu nepristajanjem na ucjenjivačke postupke vlasti i maglovite ponude

Sindikat obrazovanja Srbije u ime gotovo 40.000 članova iz svih djelatnosti i nivoa obrazovanja šalje vam snažnu podršku u ostvarenju vaših štrajkačkih zahtjeva – poručili su oni u pismu predsjedniku Sindikata prosvjete Radomiru Božoviću.

Smatraju da je Sindikat prosvjete Crne Gore iskazao punu odgovornost pred svoim članovima i prosvjetnom javnošu nepristajanjem na ucjenjivačke postupke vlasti i maglovite ponude.

– Time ste u naboljem svjetlu predstavili zaposlenima u prosvjeti i ukupnoj javnosti kako se bori za prava zaposlenih. Time ste poslali i snažnu poruku svojim učenicima da se za prava treba boriti – podvukli su u Sindikatu obrazovanja Srbije.

Socijalni dijalog je, kažu, osnova funkcionisanja saradnje između socijalnih partnera, a kolektivni ugovori kruna te saradnje.

– Svako odustajanje od dostignutih prava i rješenja narušava smisao dogovora – istakli su u Sindikatu obrazovanja Srbije.

Dostojanstvo prosvjetne profesije je, ističu, ugroženo više nego ikad.

– I potrebno je obraniti dostignuća iz dosadašnjih pregovora, kao i ugled profesije. Na ta način će se stvarati uslovi da se u budućnosti više mladih opredjeljuje za ovu plemenitu i svako društvo veoma značajnu djelatnost – dodali su oni.

Nijedno dodatno izdvajanje za obrazovanje neće, dodaju, urušiti sistem.

– Ali će ga urušiti nebriga društva za položaj obrazovanja i zaposlenih, koji nose naveći dio tereta sve većih zahtjeva i djece i roditelja, a i budućnosti – naveli su u Sindikatu obrazovanja Srbije.

Poručuju da u potpunosti podržavaju opravdane zahtjeve Sindikata prosvjete Crne Gore, te da im žele uspjeh u borbi koja im je zaednička.

– Jer je ista vrsta izazova pred mnogim sindikatima i zaposlenima u obrazovanju – zaključili su u pismu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
draganpero
20.02.2024-18:08 18:08

što vi ne štrajkujete u srbiji prosvjetari nego podržavate štrajk u crnoj gori.djeca vam ubijaju školsko osoblje i učenike-eto toliko koliko ste sposobni i koliko radite na vaspitanju djece.vodite vi računa o sebi a ne o crnoj gori.toliko da ne bih uputio ružnije riječi koje zaslužujete.