Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

SDT: Podignuta optužnica protiv Petra Ivanovića, Budimira Mugoše, Zorana Vukčevića

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora Investiciono razvonog fonda Crne Gore Zorana Vukčevića, za krivično djelo nesavjestan rad u službi i protiv okrivljenog procjenitelja Milana Adžića, za krivično djelo zloupotreba procjene

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivših ministara Petra Ivanovića i Budimira Mugoše zbog sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kazao je portparol SDT-a i državni tužilac Vukas Radonjić.

Riječ je o slučaju Abu dabi fond.

“Specijalno državno tužilastvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv okrivljenih bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja i bivšeg direktora Direktorata za IPARD plaćanje u tadašnjem Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja: Petra Ivanovića, Budimira Mugoše i Blagote Radulovića, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija, u periodu od 2015. do 2017.godine”, kazao je Radonjić.

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora Investiciono razvonog fonda Crne Gore Zorana Vukčevića, za krivično djelo nesavjestan rad u službi i protiv okrivljenog procjenitelja Milana Adžića, za krivično djelo zloupotreba procjene.

“Postoji osnovana sumnja da su svojim postupanjem pribavili korist privrednom društvu “IMGradina” DOO Rožaje, a teško povrijedili prava i nanijeli štetu Ministarstvu poljoprivrde i ruralnog razoja u postupku namirenja potraživanja iz Ugovora o kreditu iz datog kolaterala”, navodi Radonjić.

U odnosu na okrivljena pravna lica “Vektra-Jakić” Pljevlja, “Milkraft Leche” Bijelo Polje, “HM Durmitor” Žabljak, “EKO-PER” Šavnik, “IMGradina” Rožaje i njihova odgovorna lica Dragana Brkovića, Krsta Kneževica, Vladimira Kujundžica, Džemala Škrijelja i Ljuba Perišića, obustavljena je istraga za produzeno krivino djelo zloupotreba službenog polozaja putem pomaganja i neonovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Kredit sa Fondom iz Abu Dabija dogovoren je 4. juna 2015. godine, a bilo je planirano da uz pomoć tog novca poljoprivredni proizvođači razviju svoj biznis, a time i ukupnu crnogorsku poljoprivredu.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve