Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

SDT: Donijeta pravosnažna presuda, trajno oduzete nepokretnosti velike vrijednosti

Viši sud u Podgorici donio je pravosnažnu presudu kojom se oduzimaju nepokretnosti velike vrijednosti, saopštio je državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva SDT Vukas Radonjić

Viši sud u Podgorici donio je pravosnažnu presudu kojom se oduzimaju nepokretnosti velike vrijednosti, saopštio je državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva SDT Vukas Radonjić.

“Po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, za krivično djelo pranje novca, koju je podigao specijalni tužilac Miloš Šoškić, protiv pravnih lica P.H. DOO P. i P.P. DOO P., Viši sud u Podgorici je, 6. decembra ove godine, donio pravosnažnu presudu kojom ih je oglasio krivim. Osušeni su na kaznu prestanak pravnog lica, jer je njihova djelatnost bila u funkciji vršenja krivičnog djela”, rekao je Radonjić.

Prema njegovim riječima od njih je u korist Države Crne Gore, trajno oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelom – više nekretnina u Herceg Novom, Perstu, Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću, čija je vrijednost u momentu sticanja, 2006. i 2007. godine, bila oko osam miliona eura, a danas i značajno veća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve