Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović predložio Lazara Šćepanovića za v.d direktora Uprave policije

Naglašava i da nikada ne bi predložio kandidata za v.d direktora Uprave policije koji nije odgovarao istinito na poligrafskom ispitivanju

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović predložio je policijskog službenika Lazara Šćepanovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije. Ističe da ostala zainteresovana lica za v.d direktora Uprave policije nijesu kandidati, te Vlada o njima ne može odlučivati, o čemu će Vladu informisati pisanim putem. Naglašava i da nikada ne bi predložio kandidata za v.d direktora Uprave policije koji nije odgovarao istinito na poligrafskom ispitivanju.

On je u izjavi dostavljenoj medijima kazao da je postupajući po Zaključku Vlade Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova 4. marta uputilo poziv svim zainteresovanim policijskim službenicima, koji ispunjavaju uslove da do 10. marta tekuće godine, dostave uredne prijave sa pratećom dokumentacijom, za mjesto v.d. direktora Uprave policije.

“Na javni poziv, po redosledu prijava, prijavilo se sedam zainteresovanih lica i to: Zoran Braunović; Milentije Doderović; Milutin Vasiljević; Aleksandar Radović; Petar Šestović; Miloš Peković i Lazar Šćepanović. Policijski službenici Miloš Peković, Zoran Braunović, Aleksandar Radović, Lazar Šćepanović, Petar Šestović i Milutin Vasiljević, predali su kompletnu dokumentaciju, sa naznakom da su rukovodioci organizacionih jedinica Uprave policije, što je bio jedan od uslova za prijavu. Policijski službenik Milentije Doderović nije rukovodilac neke organizacione jedinice Uprave policije, pa njegova prijava nije razmatrana”, objasnio je Šaranović.

Kako je istakao, svi prijavljeni policijski službenici dali su nedvosmislen pristanak na poligrafsko testiranje.

“Sa svim prijavljenim policijskim službenicima obavio sam intervju, pregledao priloženu dokumentaciju i izanalizirao njihove predloge urgentnih mjera u cilju reforme Uprave policije, postizanja maksimalnog nivoa operativnosti i podizanja kapaciteta protiv svih oblika kriminaliteta, o čemu Vladi danas podnosim detaljnu informaciju. Vladi Crne Gore dostaviću i internu informaciju o rezultatima poligrafskog ispitivanja policijskih službenika, zainteresovanih za v.d direktora Uprave policije”, naveo je Šaranović.

Dalje navodi da su dva policijska službenika prošli poligrafsko testiranje, četiri policijska službenika nijesu, dok poligrafsko testiranje jednog nije relevantno zbog njegovih zdravstvenih okolnosti, a čija prijava je nepotpuna.

“Saglasno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima, odlučio sam da za v.d. direktora Uprave policije Vladi Crne Gore predložim policijskog službenika Lazara Šćepanovića, koji je dostavio najbolji Predlog urgentnih mjera u cilju reforme Uprave policije, postizanja maksimalnog nivoa operativnosti i podizanja kapaciteta protiv svih oblika kriminaliteta, najbolje se pokazao tokom intervjua i nije lagao niti na jednom pitanju postavljenom tokom poligrafskog ispitivanja. Ovim potvrđujem da nikada ne bih predložio kandidata za v.d direktora Uprave policije koji nije odgovarao istinito na poligrafskom ispitivanju”, kazao je Šaranović.

Podsjeća, da saglasno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima, Vlada postavlja v.d direktora Uprave policije isključivo na predlog ministra unutrašnjih poslova, a kako je već odlučio da policijski službenik Lazar Šćepanović bude kanditat za v.d direktora Uprave policije, ističe da ostala zainteresovana lica za v.d direktora Uprave policije nijesu kandidati, te Vlada o njima ne može odlučivati, o čemu će Vladu informisati pisanim putem.

“Nakon ovog poligrafskog testiranja, a po istom metodu slijedi temeljna kadrovska reforma unutar kompletnog policijskog aparata i sektora Ministarstva unutrašnjih poslova”, poručuje Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve