Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Šaranović: Policijske akcije odgovor na bezbjednosne izazove nastale zbog puštanja na slobodu pripadnika organizovanih kriminalnih grupa

Takođe, vidno je prisustvo pripadnika posebne jedinice policije na Cetinju, gdje je pojačana kontrola svih bezbjednosno interesantnih lica

“Planske koordinirane akcije policije nastavljene i danas u Budvi, Nikšiću i Kolašinu su nastavak istrajnog operativnog rada policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je podsjetio da su pretresi stanova i vozila koja koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa izvršeni na nekoliko lokacija u ova tri grada, da je tokom akcija više osoba uhapšeno, a službenici su zaplijenili i više komada oružja i određenu količinu opojnih droga.

Takođe, vidno je prisustvo pripadnika posebne jedinice policije na Cetinju, gdje je pojačana kontrola svih bezbjednosno interesantnih lica.

“Ova akcija je odgovor na bezbjednosne izazove nastale zbog puštanja na slobodu određenih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, a koje su posljedica neizricanja presuda u roku od tri godine. Svakodnevne odlučne aktivnosti policije su dio šire koordinirane akcije na svim nivoima. Nemilosrdna odlučnost policijskih službenika je odraz našeg strateškog opredjeljenja da ni jedan oblik kriminaliteta nećemo tolerisati, jer je vrijeme kada su kriminalci uživali podršku u policijskim strukturama iza nas. Početak kadrovskih promjena već daje vidljive rezultate, i isti će na principu profesionalne hrabrosti biti nastavljen. Period nadmoći kriminala nad državom biće samo dio prošlosti, koja će nas podsjećati da se više nikada ne smijemo i nećemo vratiti u to mračno doba”, poručio je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve