Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Šaranović: Ne 16, već 365 dana u godini biti usmjereno na zaštitu žrtava, žena i djece

Povodom početka globalne kampanje ''16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama'', ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, poručio je da će ovo Ministarstvo u sadejstvu sa Upravom policije, ne 16, već 365 dana u godini biti usmjereno na zaštitu žrtava, žena i djece

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama prilika je da jedinstveno ukažemo da je poštovanje ljudskih prava, a naročito intencija ka potpunoj rodnoj ravnopravnost, posebno pitanje kojim će se Ministarstvo unutrašnjih poslova dosljedno baviti, saopšteno je iz MUP.

Povodom početka globalne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, poručio je da će ovo Ministarstvo u sadejstvu sa Upravom policije, ne 16, već 365 dana u godini biti usmjereno na zaštitu žrtava, žena i djece.

“Vođeni principom interdisciplinarnog pristupa, ostaćemo inicijatori i partneri na unapređenju saradnje sa drugim vladinim i društvenim činiocima, a naročito sa predstavnicima nevladinog sektora koji pružaju podršku ženama, žrtvama nasilja. Svoje djelovanje ovo Ministarstvo usmjeriće na unapređenje i osnaživanje kapaciteta, prvenstveno u kadrovskom smislu, odnosno edukaciji policijskih službenika, koji su na prvoj liniji eliminacije svakog vida diskriminatorskog ponašanja prema žrtvama. Poručujemo da među onima koji čine nasilje ne može i neće biti privilegovanih”, zaključio je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
26.11.2023-15:08 15:08

Od kad dođ ovaj lijepi, uglađeni čojak za ministra MUP-a, Crna Gora puna žrtava, zatvori puni uapšenija, nasilja i pljački nikad više, droga lebdi u vazduhu, kriminalci niču ka pečurkče. A ne bi to bilo, da ljudi nijesu oshetili da su kriminal i korupcija i privilegovano i profitabilno zanimanje! Dali je i koliko tome doprinio gospodin ministar Šaranović, ili će tek dati svoj puni doprinos, PITANJE JE SAD-REČE DANSKI PRINC HAMLET!