Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Šaranović: MUP kontinuirano poboljšava sve kapacitete

Šaranović je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao krovna institucija u čijoj su nadležnosti migracije, obezbijedilo visoke standarde zaštite ovih lica i da svakog dana radi na njihovom unapređenju

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, članovi Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore i predstavnici domaćih i međunarodnih organizacija posjetili su Centar za prihvat stranaca koji traže međunarodnu zaštitu na Božaju.

Šaranović je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao krovna institucija u čijoj su nadležnosti migracije, obezbijedilo visoke standarde zaštite ovih lica i da svakog dana radi na njihovom unapređenju.

“Otvaranjem Odsjeka Božaj koji raspolaže sa 60 mjesta, Crna Gora je omogućila  strancima koji traže međunarodnu zaštitu adekvatan smještaj u cilju njihovog zbrinjavanja. Ovaj  Odsjek svojim postignućima parira mnogim drugim regionalnim prihvatnim centrima“, poručio je ministar Šaranović.

Šaranović: MUP kontinuirano poboljšava sve kapacitete

Osim toga, u Ministarstvu unutrašnjih poslova u toku su pripremne radnje za izgradnju novog objekta Centra za prihvat stranaca na Božaju, kao i nadogradnju Centra u Spužu, čime će se višestruko poboljšati i povećati smještajni kapaciteti.

On je kazao da je od stavljanja u funkciju 2020. godine u objektu boravilo 5.961 stranaca koji traže međunarodnu zaštitu i podsjetio da Direkcija za prihvat raspolaže i sa Odsjekom u Spužu čiji je kapacitet 104 mjesta.

“Poseban akcenat stavljen je na potrebe ranjivih grupa, prevashodno djece i žena. Crna Gora nastaviće da bude posvećena ostvarenju strateških ciljeva i u saradnji sa partnerima doprinositi integrisanom upravljanju migracijama, kako na regionalnom i evropskom, tako i na globalnom nivou“, saopštio je ministar Šaranović.

Uz predsjednika i članove Odbora za ljudska prava, Centar za prihvat stranaca na Božaju posjetili su i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, šef misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM), predstavnici Ministarstva zdravlja, Crvenog Krsta, UNHCR-a, NVO Građanska alijansa i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve