Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaranović- Hrebičkova: MUP odlučan na putu ispunjenja privremenih mjerila

Ambasadorka Hrebičkova naglasila je da Vlada Crne Gore ima punu podršku Češke za sve reforme kojima bi se ubrzala evropska integracija države

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović primio je ambasadorku Češke Republike Janinu Hrebičkovu. Teme razgovora bile su ubrzanje evropskog puta Crne Gore, jačanje saradnje dvije države u oblasti bezbjednosti kao i mogućnosti za dalje unaprjeđenje odnosa kroz zajedničke projekte od obostranog interesa.

„Dinamiziranje procesa evropskih integracija jedan je od ključnih nacionalnih prioriteta Crne Gore, i u tom kontekstu Ministarstvo unutrašnjih poslova ima posebno važnu ulogu ističući se kao pozitivan primjer dinamike ispunjavanja obaveza. U potpunosti smo posvećeni ispunjenju ovog cilja sa fokusom na rad radne grupe za pregovaračko poglavlje 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost. Uvjereni smo da će država u junu ispuniti privremena mjerila i dobiti IBAR“, poručio je ministar Šaranović.

On je podsjetio na kontinuiranu i sadržajnu saradnju Crne Gore i Češke u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, finansijskih istraga, kao i vanrednih situacija.

„Našu saradnju dodatno ćemo unaprijediti na nivou finansijsko – obavještajnih istraga kroz razmjenu iskustava i dobrih praksi u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Nastavljamo dobru praksu razmjene operativnih podataka i kontinuirano sprovođenje niza aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju kriminalnih grupa i suzbijanju svih vidova kriminaliteta“, kazao je ministar Šaranović.

Ambasadorka Hrebičkova naglasila je da Vlada Crne Gore ima punu podršku Češke za sve reforme kojima bi se ubrzala evropska integracija države.

„Podržavamo Crnu Goru i sve reforme na vašem evropskom putu. Kao i do sada, tu smo da pružimo sve vrste ekspertske pomoći i da doprinesemo što je više moguće ubrzanju evropske integracije Crne Gore“, kazala je ambasadorka Hrebičkova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve