Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Šaranović: Brđanin odlukom suda direktor Policije

Šaranović je rekao da ne bi govorio o tome da se radi o nesuglasicama u Vladi, a konstruktivne razmjene mišljenja u koaliciji i Vladi su redovna stvar

U Vladi Crne Gore saglasni da su potrebne reforme u bezbjednosnom sektoru, a prioritet borba protiv korupcije. Kadrovske reforme moraju biti u skladu sa zakonom a Zoran Brđanin shodno presudi Upravnog suda direktor je policije, ocijenio je u Dnevniku TVCG Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova.

Šaranović je rekao da ne bi govorio o tome da se radi o nesuglasicama u Vladi, a konstruktivne razmjene mišljenja u koaliciji i Vladi su redovna stvar.

“Nema razloga da bilo ko širi negativnu energiju, zakon jasno definiše na koji način se ove vrste reforme sprovode. Prioritet su kadrovske reforme, ono što treba da se dešava definisano je zakono. Svako dalje imenovanje mora da bude sinonim za integritet i profesionalnu hrabrost”, kazao je Šaranović.

On je podsjetio da su uhapšeni neki bivši čelnici policije, od kojih su neki optuženi za veze sa narko-klanovima.

“Kao ministar posvećen sam strogom poštovanju zakona o unutrašnjim poslovima. Imamo inkriminisanje u sektoru bezbjednosti svaki put kada se politika umiješa u sektor bezbjednosti i nijedan politički subjekt neće moći da vrši pritisak na budućeg direktora policije”, rekao je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smajo
10.12.2023-09:44 09:44

Svi znamo zbog cega ga je Abazovic smijenijo ! Htio je da svali svoj kriminal na gos. Brđanina sto i svi znamo -Odluka suda se mora postovati jevino su Abazovic i Adzic imali svoj zakon-sud i presudu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!