Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Sa Vezirovog mosta u srpsku istoriju

Pop Crkve Srbije Risto, u narodu poznat kao Sotona, u naletima bijesa je Dukljane ''zakivao'' za Vezirov most. A onda je najveći mrzitelj Duklje, a samim tim i Crne Gore, progledao. Shvatio je da je crnogorska Duklja, 200 godina starija od srpske države Raške. Kako dalje, pitao se nepomenik. Naravno, ugurati Duklju u Crkvu Srbije i tako je posrbiti

Piše: Vukašin Perović

Tužno je kad neko ima prošlost koja mu se ne sviđa i koje se stidi. Ali kad neko zbog toga otima tuđe bitke, junake i tuđu istoriju, onda je to jadno, bijedno i sramotno. Sigurno da to ima i neku dijagnozu. Kao da je bilo juče kada su iz komšiluka stizale najvulgarnije bljuvotine na račun Duklje. Kad bi htjeli da nas ponize, da nam se narugaju i najviše uvrijede, nazivali bi nas Dukljanima. A mi ponosni.

Pop Crkve Srbije Risto, u narodu poznat kao Sotona, u naletima bijesa je Dukljane “zakivao” za Vezirov most. A onda je najveći mrzitelj Duklje, a samim tim i Crne Gore, progledao. Shvatio je da je crnogorska Duklja, 200 godina starija od srpske države Raške. Kako dalje, pitao se nepomenik. Naravno, ugurati Duklju u Crkvu Srbije i tako je posrbiti. Narod neće shvatiti, jer nesretni narod ionako gleda u pod, ne čita i samo sluša popove.

Nastavio je to Vučić kroz svojatanje dukljanskih vladara. Ali da krađa ne bi ostala na već zaboravljenom moračkom huškaču i od pismenih omraženom Vučiću, mora se to đeci ugurati u glavu. Zgaziti istinu i logiku. Jer ako je Stefan Prvovjenčani prvi srpski kralj, a jeste, što je onda Kralj Mihailo krunisan 140 godina prije njega. Može li bit najprvi? Ne može nikako. Mihailo je dukljanski, zecki i crnogorski kralj. I nije “država sa centrom u Duklji”, no je cijela država Duklja.

Jedino je ođe tačno da su Srbi učestvovali u bici kod Tuđemila 1042. godine, kada je država Duklja zvanično priznata. Ali su se borili na strani Vizantije i bili poraženi. Nezadovoljni sa onim ko su, bi da budu neko drugi. Zato gledamo staru srpsku disciplinu, otimanje istorije od komšija.

Pa one Dukljane zakovane za Vezirov most, preseliše Srbi u prve redove svoje istorije. Nekada najsramniji Crnogorci, postadoše najslavniji Srbi. Dukljani po prvi put među Srbima. Uguraše ih tamo đe nikad nijesu bili i opet ih zakovaše. Gledamo kako bez truke obzira i srama, pokušavaju da otmu 200 godina tuđe slave. Gledamo tu mizeriju, jad i bijedu. Gledamo i pitamo se, može li niže.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
08.12.2023-07:10 07:10

…Tako je Vukašine !
Imaju kompleks od male časne Crne Gore !
“Laž je državni interes Srbije” da otmu , nesoji gubitnici oce sve da imaju od tuđega
-grobolupeži njihovo je ime !

Ljubomir
08.12.2023-08:30 08:30

Jel može jedno pitanje: zašto je Rim nadbiskupu Barske nadbiskupije dao titulu primas Srpski, a ne primas Dukljanski,Zetski ili Crnogorski?

Krsto
08.12.2023-16:21 16:21
Reply to  Ljubomir

Ama covjece to sto ti Primas srBski od Vladike Pahomija ne znaci da je i nadbiskup Barski to radio…Nadbiskupi i dan danas nose titulu Primus SerVus -prvi rab sluga- bas kao sto i Papa nosi totulu SERVUS DIOS [SLUGA -RAB- BOZJI] Da mozda i Papa nije srbin???Dje god je u knjigama na Latinskom bila rijec serVus SLUGA Njemacka skola u Becu ju je pocetkom 19 vijeka ispravila u Srbi da bi izmislila nepostojecu srBsku naciju..Samo zato da Rusi ne bi napravili veliku Bugarsku..Na pr u knjizi o drzavnoj administraciji od cara Konstantina Porfirogeneta on pominje serVus Trivalus [V=B na Grckom]… Pročitaj više »

Krsto
08.12.2023-10:29 10:29

hehehee umirem od smijeha.srBski kralj Mihajlo 1078 dobio krunu od Pape i proglasen za kralja srBske zemlje Duklje [Crne Gore] i to u vrijeme kad Srbija nije ni postojala…Sad jos samo ocekujem kad ce SANU posrbiti i samog PAPU,,,Papa daje krune iskljucivo Rimokatolicima…To znaci da su Mihajlo i njegov sin Bodin bili KATOLICI..Kratko i jasno..Krunu osvjestava Vatikan a krunisanje u ime Katolicke crkve obicno umjesto samog pape vrsi njegov legat tj zamjenik. koga on odredi.. Rascia -danasnji Sandzak je u to vrijeme bila dio drzave Bosne…Beograd se zvao Nandorfehervar i bio je prestonica Hungarije tj Madjarske skoro 1000 godina.].Od Srbije… Pročitaj više »

Marko K.
08.12.2023-15:06 15:06

Vukasine Perovicu slabo ces se ti leba najesti od tvoga piskaranja. Dosadio si srbofobijom,jedno te isto pises danima i danima i sve vise kupis minusa.
Nego da li ti sto znas raditi u ruke ? U Boku je sada kisni period pa se ti lati popravljanja kisobrana,svakako ces
u tome biti mnogo uspjesniji i ljudi ce te vise cijeniti. To vazi i za Bajkovica iz Gradjanah, B.Knezevica,N.Redzica, S. Mandica,Nikolaidisa,Filipovica,N. Adzica….
Jedno je sigurno da svojim pisanjem vrtoglavo raste broj Srba na popisu koji je u toku.

antisrb
08.12.2023-17:45 17:45
Reply to  Marko K.

Vrtoglavo raste broj raseljenih serba na Kosovu, Krajini , Mostaru, Vukovaru, Sarajevu………Svi pod jednu krusku (srbsku},

dragan
08.12.2023-16:30 16:30

Svaka cast Gospodine. Respekt.

ISTI JEZIK ISTI DNK ISTI HUMOR ISTE PESME
08.12.2023-21:30 21:30

A jel postoje Srbi Luzicki …, A jel ima kuvana novca na kome piše JOVAN VLADIMIR A jel otac JOVANA VLADIMIRA iz Trebinja vladao A posle stric iz trebinja vladao A JOVAN dobio prostor od Budve do Sadra A eno grada kod Malog Zvornika samo Saborna crkva 35 metara sa 28 metara bas iz dinastije JOVANA VLADIMIRA A jel prvi pisani dokument poznatog autora na ovom jeziku napisao Dimitrije Sinait … JEL SE DOSELIO KO NOV OVIH 10 VEKOVA U BIH SRBIJU CRNU GORU …I STO SE U USA NE SVADJAJU …

ISTI JEZIK ISTI DNK ISTI HUMOR ISTE PESME
08.12.2023-21:30 21:30

A jel postoje Srbi Luzicki …, A jel ima kuvana novca na kome piše JOVAN VLADIMIR A jel otac JOVANA VLADIMIRA iz Trebinja vladao A posle stric iz trebinja vladao A JOVAN dobio prostor od Budve do Sadra A eno grada kod Malog Zvornika samo Saborna crkva 35 metara sa 28 metara bas iz dinastije JOVANA VLADIMIRA A jel prvi pisani dokument poznatog autora na ovom jeziku napisao Dimitrije Sinait … JEL SE DOSELIO KO NOV OVIH 10 VEKOVA U BIH SRBIJU CRNU GORU …I STO SE U USA NE SVADJAJU …

Borde
09.12.2023-21:12 21:12

Zašto se sramotis tm glupostima? Kad su Crnogorci došli na Balkan? Po izvorima Duklja je SRPSKA.

maki
09.12.2023-21:16 21:16

Lužički Srbi se na svakom jeziku zovu Windich, jedino u Srbiji su Srbi. Baš ko tragični prevod Jean ‘Arc kao Jovanka Orleanka. Najgluplji prevod nečiijeg francuskog imena, ta crna Jovanka. Postovani neznalice, odnosno glupanderu, crnogorski kralj i svetac zvao se Vladimir Vojislavljević Dukljanski. Jovan Vladislav je njegov ubica, i slične neznalice kao ti su pomiješale ubicu i žrtvu i nastao nepostojeći Jovan Vladimir. Svaka druga riječ ti je pogrešna i neznanje…