Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Rudović: Ne smijemo nijemo posmatrati kako se mediji bore za vazduh

Kako je ranije objavljeno, dnevni list ''Dnevne novine'' i njegovo štampano izdanje biće ugašeno, a prema procjenama, bez posla će ostati oko 30 ljudi

Država, ali i cjelokupno društvo, ne smije nijemo posmatrati situaciju u kojoj se mediji bore za vazduh, jer se postavlja pitanje ko će onda da bude izvor informaicja vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za medije Neđeljko Rudović.

Kako je ranije objavljeno, dnevni list “Dnevne novine” i njegovo štampano izdanje biće ugašeno, a prema procjenama, bez posla će ostati oko 30 ljudi.

“Od 2008. kada je nastala gobalna ekonomska kriza, suočavamo se sa smanjenjem plata, otpuštanjem radnika… Činjenica je da jedan novinar radi ono što su ranije radila dva ili tri, što ukazuje da je medijska insdustrija u teškoj situaciji koja traje dugo”, kazao je Rudović u Jutarnjem programu TVCG.

Ostakao je da od ekonomije države zavisi i održivost medija.

“Komercijalni mediji žive od marketinga, a takođe, ja sam stava da država, ali i cjelokupno društvo, ne smije nijemo posmatrati situaciju u kojoj se mediji bore za vazduh, jer se postavlja pitanje ko će onda da bude izvor informaicja. Hoće li to biti mediji koji su iz Crne Gore i koji dijele sudbinu ovog prostora ili će to biti mediji , koji nisu odavde i koji po prirodi stvari nisu zainteresovani za teme koje nama život znače?”, naveo je Rudović.

Kada je riječ o Javnom servisu, Rudović kaže da on treba da se bavi temama od javnog interesa i čija uređivačka politika neće zavisiti od odluka vlasnika drugih medija.

“Sa druge strane, Javni servis mora da bude svjestan svoje odgovornosti, da ponudi sadržaje koji će držati publiku uz Javni servis. To je ogroman izazov ali čini se da nije nedostižan”, naveo je Rudović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
R R m
23.12.2021-09:49 09:49

Ti nekome nešto o poštenju a iz plavoga klozeta stigo