Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

RTCG: Podnijećemo ustavnu žalbu na odluku Vrhovnog suda u vezi Raonića

Vrhovni sud Crne Gore odbio je zahtjev za reviziju koji je RTCG podnijela, a koja se odnosi na presudu Višeg suda po tužbi Nikole Markovića

Pravni tim RTCG podnijeće žalbu Ustavnom sudu Crne Gore na odluku Vrhovnog suda da odbije zahtjev za reviziju ranije presude o izboru generalnog direktora Borisa Raonića. Vrhovni sud Crne Gore odbio je zahtjev za reviziju koji je RTCG podnijela, a koja se odnosi na presudu Višeg suda po tužbi Nikole Markovića.

Radi se o ranijoj presudi Višeg suda po kojoj je Savjet RTCG postupio i sproveo ponovni izbor generalnog direktora RTCG. Postupajući po toj presudi na sjednici Savjeta na posebnoj tački dnevnog reda poništen je izbor generalnog direktora RTCG Borisa Raonića.

Presudom je bilo utvrđeno da je Raonić u momentu izbora 2021.godine bio u konfliktu interesa. Članovi Savjeta su uvažili tu činjenicu i poništili prvobitnu odluku. U narednoj tački dnevnog reda izvršen je novi izbor.

Prethodno je utvrđeno da Raonić u tom momentu nije u konfliktu interesa on je ponovo izabran za generalnog direktora. Budući da se radi o presudi koja više nije aktuelna, jer je savjet RTCG postupio po njoj, odbijanje zahtjeva za reviziju nema nikakav uticaj ni na prethodni ni na ostale postupke.

Radi se o vanrednom pravnom lijeku na koji je RTCG imala pravo i iskoristila tu mogućnost.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve