Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Razgovarali o obrazovanju crnogorskih kadeta na vojnim akademijama u Turskoj

Delegacija Nacionalne odbrambene akademije Turske u posjeti Ministarstvu odbrane:

Delegacija Nacionalne odbrambene akademije (NDA)  Turske, na čelu sa pukovnikom Fatihom Guldalom boravila je u posjeti Ministarstvu odbrane i tom prilikom razgovarala sa generalnim direktorom Direktorata za ljudske resurse, pukovnikom Veliborom Bakračem. Na sastanku je, kako je saopšteno iz MoD, razgovarano o modalitetima buduće saradnje po pitanju obrazovanja crnogorskih kadeta na vojnim akademijama u Turskoj.

“Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, koja datira od 2019. godine, te razgovarali o pojedinostima vezanim kako za izbor kadeta, tako i o uslovima i benefitima koje im ovo obrazovanje pruža”, naveli su iz resora ministra Dragana Krapovića.

Navodi se da pukovnik Bakrač posebno je istakao zadovoljstvo što će turska strana u toku ove sedmice vršiti promociju obrazovanja na njihovim vojnim akademijama po srednjim školama u Crnoj Gori, ističući da se time “doprinosi osnaživanju intenzivne kampanje po pitanju promocije vojnog poziva koju sprovodi Ministarstvo odbrane Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
11.03.2024-19:33 19:33

Nasi Kadeti..trebaju da vjezbaju u EU..a ne u Turskoj..