Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Radulović: Građevinska inspekcija ne odustaje, rušenje Lamele C se nastavlja narednih dana

Radnici preduzeća Zaštita prostora jutros su oko devet sati došči da očiste šut iz potkrovlja zgrade Lamele C  koji su počeli juče da ruše. Šut je izbačen oko 15 sati

Pravna zastupnica dijela vlasnika stanova u Lameli C u podgoričkom naselju Zabjelo Sanja Radulović kazala je nakon današnjeg razgovora sa graševinskim iinspektorom da je Građevinska inspekcija poručila da neće odustati od rušenja zgrade.

“Razgovarala sam sa predstavnicima Građevinske inspekcije. Kazali su da nema obustave i da će se rušenje sprovoditi narednih dana”, rekla je Radulović.

Ona je najavila da će podnijeti krivične prijave protiv nadležnih koji su naložili jučerašnje rušenje.

Radnici preduzeća Zaštita prostora jutros su oko devet sati došči da očiste šut iz potkrovlja zgrade Lamele C  koji su počeli juče da ruše. Šut je izbačen oko 15 sati.

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine se nakon početka rušenja ovog objekta nisu zvanično oglašavali.

Šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković pozvao je danas ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića da odloži rušenje nelegalno izgrađene Lamele C u podgoričkom naselju Zabjelo.

“Poštovanje zakona i puna primjena odluka svih institucija države Crne Gore svakom resoru moraju biti na prvom mjestu, ali ne možemo da ne uzmemo u obzir kompleksnost situacije u kojoj se nalaze stanari Lamele C koji su izigrani od strane investitora, a prema kojima se država ponaša kao da su oni ti koji su kršili zakon i nelegalno sagradili objekat čije je rješenje o rušenju doneseno još 2019. godine. Zato pozivam ministra Odovića da privremeno obustavi rušenje objekta, do pronalaženja rješenja koje je prihvatljivo stanarima te zgrade”, naveo je Mašković.

On kaže da je rušenje počelo bez odluke Upravnog suda, zbog čega se dovodi u pitanje legitimitet odluke o rušenju objekta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve