Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Radonjić: Odluka Vrhovnog suda biće cijenjena kao dokaz u slučaju Raonić

Specijalno državno tužilaštvo SDT formiralo je krajem jula prošle godine krivični predmet protiv pojedinih članova Savjeta Radio televizije Crne Gore koji su glasali da se Boris Raonić, uprkos pravosnažnoj presudi, ponovo imenuje za generalnog direktora Javnog servisa

Specijalno državno tužilaštvo cijeniće odluku Vrhovnog suda Crne Gore kao dokaz u slučaju imenovanja za generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića uprkos pravosnažnoj presudi. Vrhovni sud Crne Gore odbio je reviziju odluke Višeg suda prema kojoj je Raonić nezakonito imenovan u avgustu 2021. godine na tu funkciju.

“Odluka Vrhovnog suda Crne Gore će biti cijenjena kao dokaz, zajedno sa drugim prikupljenim dokazima i onima koje tek treba prikupiti, prije odlučivanja o krivičnim prijavama”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Media centar pozdravio je odluku Vrhovnog suda Crne Gore da kao neosnovan, odbije zahtjev RTCG za reviziju odluke Višeg suda u Podgorici, prema kojoj je Raonić nezakonito imenovan u avgustu 2021. godine na dužnost generalnog direktora nacionalnog javnog emitera, Radio televizije Crne Gore.

“Ovim su stvorene pretpostavke da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ubrza postupanje u krivičnim prijavama protiv Raonića, pojedinih članova Savjeta, advokatice i šefa pravne službe RTCG. Media centar očekuje da će SDT tako i postupiti, jer je nedavno najavljeno da se upravo čeka odluka Vrhovnog suda radi preduzimanja daljih pravnih koraka”, kazao je Goran Đurović, direktor Media Centra.

Specijalno državno tužilaštvo SDT formiralo je krajem jula prošle godine krivični predmet protiv pojedinih članova Savjeta Radio televizije Crne Gore koji su glasali da se Boris Raonić, uprkos pravosnažnoj presudi, ponovo imenuje za generalnog direktora Javnog servisa.

Savjet je početkom juna 2023. ponovo na čelo javnog servisa postavio Raonića iako je prethodno Viši sud njegovo imenovanja proglasio nezakonitim.

Naime, Viši sud u Podgorici donio je pravosnažnu presudu da je Boris Raonić u avgustu 2021. godine nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa RTCG.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Che
04.03.2024-16:58 16:58

Polupismeni litijasi, petokolonasi, putinofili, velikosrbi i klerofasisti sa falsifikovanim i kupljenim diplomama, ne postuju sudske odluke, ne priznaju i ne postuju drzavu, ustav, zakone, institucije. Sa njima komanduje AV, BIA, popovi i ruska ambasada. EU, SAD, NATO i zapadne zemlje cute i gledaju kako im juzno krilo NATO i citav region Zap Balkana preotimaju ispred nosa Rusija i Kina preko njihovog nosaca aviona u ovom djelu Evrope – Srbije i SPC