Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Radoman: Kapitulantskim ponašanjem opozicija će pomoći realizaciju Vučićevih planova i obesmisliti bojkot popisa

Radoman je naveo kako bi sporazum premijera i opozicije trebalo podržati, da je on rezultat konsenzusa koji podrazumijeva odlaganje skaredno pripremanog popisa i prihvatanje elementarnih uslova za realizaciju popisa koji neće biti politički projekat Aleksandra Vučića nego statistički postupak

Svjedočimo fingiranju potrebe za dijalogom od strane vlasti, jer prihvatanje uslova opozicije biće mrtvo slovo na papiru ako se popis realizuje do 30. novembra po nalogu Aleksandra Vučića, poručio je Radoman u izjavi za Pobjedu.

Premijer Milojko Spajić, predstavnici opozicije i nacionalnih savjeta potpisali su Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva prema kojem bi ta petnaestodnevna statistička procedura trebalo da počne 30. novembra.

Radoman je u izjavi za Pobjedu naveo kako bi sporazum premijera i opozicije trebalo podržati, da je on rezultat konsenzusa koji podrazumijeva odlaganje skaredno pripremanog popisa i prihvatanje elementarnih uslova za realizaciju popisa koji neće biti politički projekat Aleksandra Vučića nego statistički postupak.

“Umjesto toga, svjedočimo još jednom potezu kojim opozicija demonstrira nedoraslost situaciji i neodgovornost prema državnim i nacionalnim interesima. Prvi zahtjev opozicije morao je biti odlaganje popisa pa su tek nakon dogovora o odlaganju, mogli biti usaglašeni uslovi za njegovu realizaciju. Jedan od uslova svakako je morao biti i vraćanje popisa u kolosijek statističkog postupka izmjenom zakona i uklanjanjem problematičnih pitanja o etničkoj, vjerskoj i jezičkoj pripadnosti, čijim falsifikovanjem se i pokušava zloupotrijebiti cijeli postupak. U jednoj državi koja je ustavno definisana kao građanska ta pitanja bi svakako trebala biti irelevantna. Ovako svjedočimo fingiranju potrebe za dijalogom od strane vlasti, jer prihvatanje uslova opozicije biće mrtvo slovo na papiru ako se popis realizuje do 30. novembra po nalogu Aleksandra Vučića”, smatra Radoman.

Navodi i kako bi, u situaciji kada se zna ko čini aktuelnu parlamentarnu većinu, ko ima stvarnu moć i što su namjere bivšeg Demokratskog fronta, samo naivni ili korumpirani mogli povjerovati da će do 30. novembra biti ispunjeni svi uslovi za popis kao statistički postupak, a ne mehanizam etnoinženjeringa sa ciljem anihilacije Crne Gore kao građanske države.

“Ovakvim kapitulantskim ponašanjem, na koje su nas navikli u prethodne tri godine, opozicija će samo pomoći realizaciju Vučićevih planova i obesmisliti bojkot kao jedini smisleni odgovor na destrukciju koju pripremaju Vučićevi seizi”, zaključio je Radoman.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LoMi
22.11.2023-10:14 10:14

El i DPS opozicija? Pitam za druga…..