Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Radoman, Čirgić, Batrićević: Čvrsto stojimo uz Antenu M i Darka Šukovića

Na kraju, poučeni riječima apostola ljubavi i duhovnoga oca nove filozofije življenja u Crnoj Gori, poručujemo – ko bio protiv slobode riječi, živo meso s njega otpadalo, bio proklet tri puta i tri hiljade puta, zaključuju Aleksandar Radoman, Adnan Čirgić i Boban Batrićević

Informacija da je portal Antena M ponovo predmet interesovanja crnogorskoga tužilaštva zbog stavova iznešenih u kolumni ne može biti iznenađenje. To je potvrda onoga što već četiri godine ponavljamo: Crna Gora je politički, kulturno i medijski kolonizovana od strane srpskoga režima te se Vučićeve prakse doslovno prelivaju, saopštili su Aleksandar Radoman, Adnan Čirgić  i Boban Batrićević.

“Stoga su gušenje slobode riječi, progon neistomišljenika i medijsko linčovanje postali potpuno normalizovane pojave na koje nas primoravaju naviknuti se. Žrtve takvih postupaka vlast sigurno neće odbraniti, a i kako bi, kad oni koji progone i zahtijevaju progone stoje iza vladajućih struktura”, navode Aleksandar Radoman, Adnan Čirgić  i Boban Batrićević.

Zatim su dodali.

“Prethodni put kad je Antena M bila predmet tužilaštva inicijator je bio litijaški advokat i promoter klerikalne revolucije, ovoga puta to je portal “Borba”, medijska fabrika za proizvodnju laži i mržnje, ekspozitura Vučićeve koalicije Za budućnost Crne Gore i Crkve Srbije. To su oni koji promovišu gradonačelnika Pljevalja što krši Ustav Crne Gore ili podržavaju popa krivolovca, a s druge strane napadaju i lakom i teškom artiljerijom svakoga ko iznese kritički stav prema Aleksandru Vučiću i njegovoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, istoče se u saopštenju.

Zato pozivaju, “premda znamo da se neće oglasiti (ali neka ostane zapisano): predśednika Milatovića, premijera Spajića i ministarku kulture Vujović da se oglase povodom progona Antene M i Darka Šukovića i pokažu minimum dostojanstva i etike, makar neka i odglume objektivnost kako to inače rade kad ih “zapadni partneri” pozovu na odgovornost”.

“Ukoliko to ne učine, smatramo ih direktnim podržavaocima progona medijskih sloboda i kritičara. Na kraju, poučeni riječima apostola ljubavi i duhovnoga oca nove filozofije življenja u Crnoj Gori, poručujemo – ko bio protiv slobode riječi, živo meso s njega otpadalo, bio proklet tri puta i tri hiljade puta”, zaključuju Aleksandar Radoman, Adnan Čirgić i Boban Batrićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Država na doboš

Kafkijanizam

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.02.2024-22:35 22:35

Ja sam razumjela da nase Tuzilastvo radi..za Srbiju-Litijase i crkvu Srbije..ako se nesto o njima pise…onako kako mi vidimo..budes uhapsen..ili priveden..kao u doba Gebela..Hitlera itd..Slobodnu rijec..niko ne moze zabraniti..Napisite pismo evropskoj uniji na razlicita imena..pa do Suda za ljudcka prava…Evropa..mora da zna kakvo je stanje u nasoj drzavi CG…lijep pozdrav..