Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Prve isplate iz Alimentacionog fonda moguće već krajem novembra

U Ministarstvu finansija sve je spremno za primjenu Zakona, kaže za Jutarnji program državna sekretarka, Ana Raičević. Predaja zahtjeva uz neophodnu dokumentaciju počinje već sjutra

Od sjutra, 1. novembra stupa na snagu Zakon o privremenom izdržavanju djece, kao i Alimentacioni fond. Prema tom zakonu, ukoliko roditelj ne isplaćuje alimentaciju djeci, država preuzima tu obavezu.

U Ministarstvu finansija sve je spremno za primjenu Zakona, kaže za Jutarnji program državna sekretarka, Ana Raičević. Predaja zahtjeva uz neophodnu dokumentaciju počinje već sjutra.

“Čim Alimentacioni fond primi prva rješenja, mi smo apolutno spremni da vršimo prve isplate. Rok za odlučivanje je 15 dana na osnovu urednog zahtjeva, odnosno 30, ukoliko se ima za sprovesti posebni ispitni postupak”, kazala je Raičević za TVCG.

Prve isplate, kako je kazala, bi mogle biti krajem novembra.

“Zaokružili smo kako organizacioni, tako i finansijski okvir. Sva rješenja biće isplaćena iz tekuće budžetske rezerve, kako je i predviđeno, do kraja godine. A, 2023. godine smo planirali u budžetu 500.000 eura za stavku finansiranje privremenog izdržavanja djece”, kazala je Raičević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve