Četvrtak, 30 Maja, 2024
Rubrika:

Profesorici Jovanović orden akademske palme Francuske

Jovanović je doktorka filologije, predaje od 1999. godine na Univerzitetu Crne Gore

Profesorka francuskog jezika Ivona Jovanović primila je orden akademske palme Republike Francuske, koji je uručila ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An-Mari Maske (Anne-Marie Maskay), u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, u prisustvu rektora Vladimira Božovića i prorektorke Sanje Peković, saopšteno je iz Ambasade Francuske.

Jovanović je doktorka filologije, predaje od 1999. godine na Univerzitetu Crne Gore. Ima akademsko zvanje profesora. Predaje francuski jezik i predmete vezane za komunikologiju i kulturu na Filološkom fakultetu u Nikšiću i na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, gdje je bila prodekanica, od 2018. do 2020. godine.

Autorka brojnih publikacija, među kojima su dvije monografije koje se odnose na francusko-crnogorske kulturne odnose.

U Rektoratu je održana je prezentacija vodiča „Prijedlog neobične maršrute na Balkanu – Crna Gora i Srbija“ (Izdavačka kuća L’Harmattan, februar 2024), novi vrhunac strastvenog rada Jovanović.

“Ambasadorka je istakla nepokolebljivu posvećenost Jovanović u promovisanju bogatstava Crne Gore i francuskog jezika, u turizmu i kroz turizam. Svojim djelovanjem Jovanović je doprinijela izuzetnoj vidljivosti francuskog jezika i kulture u Crnoj Gori i jačanju odnosa između naše dvije zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve