Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Privremena deponija Opštine Andrijevica ugrožava i rijeku Lim i magistralu

Mora se pod hitno rješavati problemi svih gradskih privremenih deponija na sjeveru i ukloniti sve rizične privremene deponije koje ugrožavaju i gradjane i životnu sredinu, pored ostalog rijeke Lim i Taru

Privremena deponija Sućeska koju koristi Opština Andrijevica za privremeno skladištenje komunalnog otpada sakupljenog sa teritorije opštine Andrijevica, koja se nalazi uz magistralni put Andrijevica – Plav u prirodnom klancu, pored rijeke Lim,prijeti da ugrozi i magistralni put i rijeku Lim.

To se vidi na snimcima i fotografijama NVO Euromost koje je uradila iz vazduha, gdje se vidi da deponija visi nad magistralom, bez bilo kakve zaštite, da nebi ugrozila i magistralu i rijeku Lim.

Da je ova deponija neuređena i nesanitarna vidi se po rasutom otpadu po istoj i paljevini, gdje se ne vodi računa o njenom saniranju.

Ova deponija ne ugrožava samo magistralni put i rijeku Lim, već i sve putnike i gradjane Opštine Plava i Andrijevice, koje prolaze istom, pošto je ova magistrala jedini put koji povezuje Andrijevicu i Plav, što bi njenim urušavanjem, moglo dovesti i do nesagledivih posledica.

Još jedna ovakva privremene deponije se nalaze na Sjeveru Crne Gore uz samu magistralu i rijeku Lim, koja ugrožava i samu magistralu i rijeku Lim, istu koristi Opština Bijelo Polje i nalazi se u mjestu Dobrakovo,

Mora se pod hitno rješavati problemi svih gradskih privremenih deponija na sjeveru i ukloniti sve rizične privremene deponije koje ugrožavaju i gradjane i životnu sredinu, pored ostalog rijeke Lim i Taru.

“U posljednje dvije decenije iz Vlade Crne Gore je konstantno najavljivano da će se za potrebe opština sa sjevera graditi regionalna deponija za odlaganje komunalnog otpada, iako je to u preporukama Evropske unije,koje se tiču zaštite životne sredine, izričito zahtjevano,do realizacije takvog projekta još nije došlo”, naveli su iz NVO Euromost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
25.02.2023-16:22 16:22

Dje je onaj ekstremni aktivista Vujisic..sto brani planinu..od nase crnogorske vojske??

Ovo je Uzas ..slika govori sve..