Srijeda, 26 Juna, 2024
Rubrika:

Prijave za upis na Univerzitet Crne Gore 3. jula, novi program Ekonomskog fakulteta dobio licencu

Prijava na konkurs se podnosi 3. i 4. jula 2023. godine do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi

Novi program Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore na engleskom jeziku: „Academic program in Business and Economics” koji predviđa 60 mjesta za upis, dobio je licencu, te će sjutra, 1. jula 2023. godine, Univerzitet Crne Gore, pored konkursa za upis na 3.174 mjesta na državnom budžetu, raspisati konkurs i za ovaj samofinansirajući program.

“Konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore. Podsjećamo, u tekstu konkursa biće opisani detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice”, saopšteno je sa UCG-a.

Prijava na konkurs se podnosi 3. i 4. jula 2023. godine do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

“Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 5. jula 2023. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica”, navodi se u saopštenju.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od 6. jula 2023. do 7. jula 2023. godine.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Medicina, Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 12. julom 2023. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Korisne informacije za kandidate zainteresovane za upis dostupne su na linkovima:

Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure

Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni su čitači za lične karte

Ekonomski fakultet upisuje prvu generaciju na studijskom programu na engleskom jeziku

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve