Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

PREDMET ALFA Uprava policije: Hapšenje rezultat višemjesečnog rada

Navode da su u toku pretresi prostorija koje su Lazović i Katnić koristili, na nekoliko lokacija u Crnoj Gori

Današnja realizacija predmeta radnog naziva “Alfa”, po kojem su jutros uhapšeni bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, rezultat je višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem, saopštila je Uprava policije.

“Današnja realizacija pomenutog predmeta je samo nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu”, navode u Upravi policije.

Navode da su u toku pretresi prostorija koje su Lazović i Katnić koristili, na nekoliko lokacija u Crnoj Gori.

“Tokom današnjeg dana biće privedeni postupajućem specijalnom državnom tužiocu”, zaključili su u saopštenju.

Podsjetimo, Katnić i Lazović uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
14.04.2024-16:04 16:04

Uspjeh Svetosavsko-cetnicke Uprave Policije nesoja od nesoja,ajde pukla vam pogibija dje godj bili i posli,pocistite prvo vase dvoriste bando ozobana-nariljana.

Duždev_Do
14.04.2024-20:07 20:07

Vi ste i alfa i omega propasti Crne Gore! Uključili ste se u aboliciju terorista i zato sva hapšenja onih koji su na teroriste i veleizdajnike uprli prst! Sramotu može osjetiti samo ljudsko biće!¨”Gledate nam dom đe gori/ kojemu ste vatru dali/ gledajte ga i smijte se/ dok se i vaš ne zapali!”

džudović
14.04.2024-22:39 22:39

Šta su radili mjesecima kada im sada traže materijalne dokaze za ono za što ih optužuju. Jedino što imaju su transkripti europola razgovora u kojima se pominju Katnić i Lazovič. Oni nijesu imali kriptovane telefone. Imam utisak da ovakva hapšenja treba da pokažu da smo zreli za IBAR ma koliko to koštalo ove koje su uhapsili. Ne treba zaboraviti i da toljaga ima dva kraja.

Aleksa
15.04.2024-04:03 04:03

Ovo su se kriminalom bavili jedino osobe Crnogorske nacionalnosti i jedino onaj iz Budve…srbin..inače tvrde da je lažno optužen.