Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
Rubrika:

Požar u Markovini: Gori šuma, vatra prijeti i kućama

''Naša ekipa je na terenu, a pomoći će nam u gašenju požara i ekipa iz Danilovgrada'', rekao je za Radio Cetinje komandir gradske Službe za zaštitu i spašavanje Miloš Ćećanović

Požar koji je tokom noći izbio u mjestu Markovina zahvatio je veću površinu šume, a prijeti da ugrozi i kuće koje se nalaze u blizini, kazao je za Radio Cetinje komandir gradske Službe za zaštitu i spašavanje Miloš Ćećanović, on je dodao da su im upravo sada javili i za drugi požar u Drušićima, piše Cetinjski list.

“Naša ekipa je na terenu, a pomoći će nam u gašenju požara i ekipa iz Danilovgrada. Požar se relativno brzo proširio, i približio kućama i putu. Obzirom na to da nije sušni period koji pogoduje širenju vatre već je prilično velika vlažnost vazduha nijesmo oščekivali da će se ovom dinamikom požar širiti”, kazao je za Radio Cetinje Ćećanović.

Kako je rekao nijesu sigurni što je uzrok požara, ali sumnjaju da je u pitanju ljudski faktor.

“U međuvremenu je izbio još jedan požar u Drušićima i mi smo se i tamo uputili kako bi spriječili njegovo širenje”, kazao je za RCT Ćećanović.

On je apelovao na sve sugrađane da ne pale u sopstvenoj režiji bilo kakav otpad jer iako nije požarna sezona do požara, kao što se vidi, lako dolazi i oni se još lakše zbog vjetra šire.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve