U Višem sudu u Podgorici razmatran je sporazum o priznanju krivice između optuženog Gorana Kimpanova iz Zrenjanina, odnosno sveštenika Neofita i VDT-a, a odluka će biti donijeta u petak, saopštio je sudija Predrag TabašPredstavnici porodica stradalih kazali su danas pred Sudom da ne terete svještenika za nesreću na Skadarskom jezeru koja se dogodila 3. februara.

Foto: Arhiva

Kimpanov se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti kada je upravljao čamcem koji se prevrnuo, pri čemu su četiri osobe izgubile život, a sporazumno je pristao na šest mjeseci kućnog zatvora.

U tragičnoj nesreći je stradala tročlana porodica Kumburović iz Zete Jana, njen suprug Ratko i njihova dvanaestogodišnja kćerka, a istom prilikom život je izgubio i Podgoričanin Darko Vujošević. Teška tragedija dogodila se oko 15 časova kada je Kimpanov prebacivao posljednju turu gostiju koji su kod njega bili na slavi.

Usljed jakog vjetra barka se prevrnula i svih devet ljudi sa brodića završilo je u vodi.

Predstavnik porodice Kumburović, Žarko Kumburović, kazao je pred sudom da se ne priključuje krivičnom gonjenju sveštenika zbog tragedije na Skadarskom jezeru u kojoj je nastradao njegov sin, snaha i unuka. Ž. Kumburović smatra da Kimpanov nije kriv bez obzira što je u ovoj teškoj nesreći izgubio porodicu.

“Ovaj čovjek nije kriv. Bilo je nevrijeme, ali su njemu rekli da mora da ih vozi. Meni su rekli da su ga pritiskali, da su govorili da žure na posao, da imaju obaveza a da je on upozoravao na nevrijeme. Ne tražim nikakvu nadoknadu i ne želim da ga sud kazni ni kućnim”, naveo je Kumburović.

Veselin Vujošević, brat pokojnog Darka Vujoševića, takođe je kazao da se ne prikuljučuje krivičnom gonjenju Kimpanova, navodeći da su okolnosti bile takve.

“Imam saznanja da se nekome žurilo, i da je on protiv svoje volje otišao da ih poveze. Insistiram da se oslobodi svakog vida tereta, jer smatram da nije kriv”, rekao je Vujošević

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve