Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Polumaturanti se spremaju za polaganje, odgađanje bilo stresno

Rožajsko tužilaštvo je samoinicijativno, nakon medijskog izvještavanja da se slučaj ''curenja'' testova iz matematike za eksternu provjeru znanja polumaturantima osnovnih škola dogodio na teritoriji Opštine Rožaje, formiralo predmet u cilju provjere tih navoda

Polumaturanti se pripremaju za ponovno zakazano eksterno testiranje iz matematike, koje je odgođeno za 26. maj, budući da su testovi stigli do đaka prije prije polaganja, koje je bilo predviđeno 20. aprila. Roditelji učenika 9. razreda za Portal RTCG ističu da je cijela situacija bila stresna za djecu.

Podgoričanka Anđela ističe da je njena kćerka uradila deset zadatka, kada je rečeno da se poništava polaganje.

“Ta djeca su mnogo vježbala, pripremali se, radili privatno sa profesorima, za njih je to testiranje bitna stvar, a ocjena od značaja za dalje školovanje…”, kaže ona za Portal RTCG.

I otac jednog polumaturanta navodi da su djeca pod stresom.

“Neće znanje nestati, zadaci će se uraditi… Ali, sama priprema, pa odlaganje polaganja, sve to utiče na njih.”

Iz Ispitnog centra ranije su saopštili da su završili sve pripreme u vezi sa ponovnim testiranjem iz matematike.

“Kako škole do 19. maja organizuju polumaturkse ekskurzije za učenike, prvi i jedini slobodan termin za održavanje testiranja je 26. maj”, naveli su u saopštenju.

Rožajsko tužilaštvo je samoinicijativno, nakon medijskog izvještavanja da se slučaj “curenja” testova iz matematike za eksternu provjeru znanja polumaturantima osnovnih škola dogodio na teritoriji Opštine Rožaje, formiralo predmet u cilju provjere tih navoda.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve