Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Policija na Cetinju pretresla više objekata, uhapšene četiri osobe

Izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Na Cetinju su jutros uhapšeni M.B. (29), V.K (34), P.K (20), M.K. (35) osumnjičeni da su izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Policija je ranije danas izvršila pretres više objekata na Cetinju, za koje su kazali da koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantne osobe.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar” uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene su u ranim jutarnjim časovima izvršili pretresanje više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba, i sa njima povezanih lica, na više lokacija na teritoriji Cetinja”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Sveukupne aktivnosti u planiranoj i sinhronizovanoj akciji, kako su kazali iz UP, rezultirale su hapšenjem četiri osobe i podnošenjem krivičnih prijava protiv pet osoba.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti ,,Centar” aktivnost su izveli na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa Forenzičkim centrom u Danilovgradu, a u koordinaciji sa Višim kao i Osnovnim državnim tužilastvom na Cetinju, tokom sveobuhvatne policijsko- tužilačke istrage, koja je proistekla kao rezultat istraga u krivičnim predmetima iz prethodnog perioda”, kazali su iz UP.

Iz policije su kazali da osnovano se sumnja da su M.B. (29), V.K (34), P.K (20), M.K. (35), kao i M.M. (42), izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

“Po nalogu osnovnog državnog tužioca sve četiri osobe su uhapšene, dok M.M. nije pronađen i u odnosu na njega se sprovode potražne mjere i radnje u cilju lociranja i hapšenja”, kazali su iz policij.

Navodi se da uhapšeni će u zakonskom roku biti sprovedeni na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju.

“Osumnjičeni se u evidencijama Uprave policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi”, dodaju iz policije.

Službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv kriminala, prema njihovim riječima, nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve