Srijeda, 19 Juna, 2024
Rubrika:

Policija će pojačati aktivnosti tokom Sea Dance festivala: Vozače će testirati na alkohol i droge

Kako su istakli, posebno pojačane aktivnosti policijskih službenika će biti u dijelu kontrole vozača i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, pa će svaki vozač, nakon završetka manifestacije, biti kontrolisan na eventualno prisustvo u organizmu, neke od ovih supstanci

“Sea Dance” festival, koji će ove godine biti održan u periodu od 26. do 28. avgusta, u uvali plaže Buljarica, u opštini Budva, sa aspekta bezbjednosti u dijelu očuvanja javnog reda i mira, kontrole saobraćaja, odnosno sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja, biće nadležan Centar bezbjednosti Budva, kao i ostale organizacione cjeline Uprave policije, čiji su službenici dodatno angažovani ovim povodom, saopšteno je iz Uprave policije.

“S tim u vezi, koristimo priliku da skrenemo pažnju svim posjetiocima pomenutog festivala, da će prije, tokom i nakon svake večeri festivala biti pojačane, kako preventivne, tako i represivne aktivnosti policijskih službenika, sve u cilju stvaranja neophodnih preduslova za bezbjednost posjetilaca, kao i izvođača i učesnika ovog muzičkog festivala”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, posebno pojačane aktivnosti policijskih službenika će biti u dijelu kontrole vozača i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, pa će svaki vozač, nakon završetka manifestacije, biti kontrolisan na eventualno prisustvo u organizmu, neke od ovih supstanci.

“Zbog svega navedenog, koristimo priliku da apelujemo na sve posjetioce festivala, da svojim odgovornim ponašanjem, bilo kao posjetioci ili kasnije, kao učesnici u saobraćaju, doprinesu svojoj bezbjednosti, bezbjednosti svojih prijatelja i na taj način, uz policijske službenike Uprave policije, doprinesu da pomenuti događaj i aktivnosti prije i nakon njegovog održavanja, proteknu u najboljem mogućem redu”, zaključuju iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve