Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Policajac iz Niša koji je ukrao više od 270 pištolja, uhapšen u Crnoj Gori

Budući da se D. M. nalazio u bjekstvu, za njim je bila raspisana potjernica

U Crnoj Gori je uhapšen policajac iz Niša D.M. (38), za kog se sumnja da je ukrao više od 270 pištolja koja su građani, predali u maju prošle godine nakon ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i Mladenovcu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole intenzivnim i efikasnim operativnim radom identifikovali su i locirali policijskog službenika Policijske uprave u Nišu D. M. koji je, u saradnji sa policijskim organima Crne Gore i Interpolom, a po raspisanoj međunarodnoj potjernici Srbije, uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je ukrao više komada oružja i municije iz ove policijske uprave, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sektor unutrašnje kontrole je, kako se dodaje, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv osumnjičenog D. M, podnio krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prvobitna informacija bila je da su u policijskoj stanici Pantelej u Nišu nestala 63 pištolja koja su građani dobrovoljno predali u akciji prikupljanja nelegalnog oružja, a zbog loše evidencije, dugo se licitiralo koliko je pištolja zapravo nestalo, međutim, kako Južne vijesti saznaju u pitanju su 272 pištolja i veća količina municije, koje je ukrao policajac, zaposlen u toj policijskoj stanici.

Budući da se D. M. nalazio u bjekstvu, za njim je bila raspisana potjernica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve