Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Podnijete krivične prijave: Utajom poreza i doprinosa oštetili budžet države za skoro 300.000 eura

Podgorička policija je u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv sedam pravnih lica i osam odgovornih lica u tim pravnim licima, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u iznosu od oko 300 hiljada eura

Podgorička policija je u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv sedam pravnih lica i osam odgovornih lica u tim pravnim licima, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u iznosu od oko 300 hiljada eura.

“Krivična prijava je podnijeta protiv pravnih lica: „Okram MNE“ d.o.o. Pogorica, „Izomont MNE” d.o.o. Podgorica, „Institut za transport” d.o.o. Podgorica, „Geis MNE” d.o.o Podgorica, „Hefesta” d.o.o Herceg Novi, „Ask decor” d.o.o Bijelo Polje i JPU „Ljubica Popović, kao i odgovornih lica u ovim pravnim licima: M.P. (41), G.Š. (47), R.E. (54), T.N. (46), M.D. (43), V.Š. (61), S.H. (43) i S.L. (60)”, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su ova pravna lica bila u poslovnom odnosu sa pravnim licem „Okram MNE“, a da su odgovorna lica u tim pravnim licima, od 2016. do 2018. godine, u namjeri da djelimično izbjegnu plaćanje poreza, nakon ispostavljanja faktura od strane privrednog društva „Okram MNE“ d.o.o Podgorica, a znajući da usluge za koje su im ispostavljene fakture nisu pružene od tog privrednog društva, iste prijavljivali nadležnom poreskom organu.

“U odnosu na to im je umanjivana dospjela PDV obaveza, kao i poreska osnovica za obračun na dobit pravnih lica. Vršenjem navedenog krivičnog djela osumnjičena lica su pričinila materijalnu štetu po budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 281.042 eura”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve