Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Podnijete krivične prijave: Član kriminalne organizacije pucao u lokalu , vlasnik nije prijavio slučaj

Sumnja se da je tada oružje upotrijebo J.P. (35) iz Nikšića, koji se u policijskim evidencijama vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe, i višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih djela

Policija u Nikšiću je na osnovu operativnih podataka došla do sumnje da je 31. avgusta oko 20.30 časova došlo do pucnjave u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu, vlasnika V.N. (59), ali slučaj nije prijavljen policiji. Sumnja se da je tada oružje upotrijebo J.P. (35) iz Nikšića, koji se u policijskim evidencijama vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe, i višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih djela.

“Sumnja se da tada J.P. upotrijebio vatreno oružje koje je u ileglanom posjedu, pri čemu je polomljen stakleni izlog ulaznih vrata lokala. Radi se o osobi koja je u operativnim i zvaničnim evidencijama Uprave policije registrovan kao član jedne organizovane kriminalne grupe, specijalni povratnik iz oblasti krvnih delikata sa najvećim stepenom društvene opasnosti, specijalni povratnik iz oblasti krivičnih djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, heterogeni povratnik iz oblasti krivičnih djela sa elementima nasilja, osobe koja je tokom 2018. godine procesuirano zbog pronalaska improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći i automatske puške koje su bile namijenjene za izvršenje teškog krivičnog djela”, naveli su iz Uprave policije.

Takođe, osim krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su podnijeli i prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz čl. 13 Zakona o javnom redu i miru zbog upotrebe vatrenog oružja na javnom mjestu gdje mu je zaprijećena novčana kazna do 1.500 eura ili kazna zatvora do 60 dana.

Osim toga, izvršen je i pretres stana i drugih prostorija koje koristi J.P. te je pronađena manja količina marihuane i protiv ovog lica je podnijeta prekršajna prijava i zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

“Krivična prijava je podnijeta i protiv V.N., vlasnika ugostiteljskog objekta, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog djela. Osim krivične prijave protiv vlasnika lokala, pokrenut je i postupak protiv pravnog i odgovornog lica u pravnom licu ovog ugostiteljskog objekta shodno odrebama čl. 36 Zakona o javnom redu i miru zbog neprijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu, a za koji prekršaj je zaprijećena novčana kazna do 1.000 eura”, ističu u Upravi policije.

Takođe, pokrenut je prekršajni postupak protiv pravnog lica po istom osnovu, a shodno Zakonu o javnom redu i miru za koji prekršaj je zaprijećena novčana kazna od 1.500 eura.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ apeluju na vlasnike ugostiteljskih objekata da bilo kakve nezakonite radnje koje se eventualno dogode u njihovim prostorijama prijave, te da su dužni da se pridržavaju zakonskih odredbi i Zakona o javnom redu i miru i da budu pouzdan partner društvenoj zajednici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve