Komunalna inspekcija Glavnog grada je u prethodnom periodu vršila inspekcijski nadzor radi otklanjanja nepravilnosti u vezi ostavljanja olupina i havarisanih vozila na javnim površinama, odnosno javnim parkiralištima. Na osnovu prijava građana evidentiran je izvjesni broj olupina u gradskom jezgru, pa je pokrenut postupak za uklanjanje 12 olupina i havarisanih vozila sa javnih parkirališta u dijelu grada preko Morače, oko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i u Ulici Kralja Nikole.

foto Glavni grad

“U saradnji sa Upravom policije radi se na dobijanju podataka i identifikaciji vlasnika vozila olupina, radi daljeg postupka tj. preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Komunalne inspekcije”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Radi zaštite čistoće i reda na javnim površinama nije dozvoljeno zauzimati javne površine ostavljanjem olupina i havarisanih vozila.

“Shodno Odluci o održavanju čistoće i Odluci o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada Podgorice radi zaštite čistoće i reda na javnim i drugim površinama inspektori su donosili rješenja i izdavali prekršajne naloge fizičkim i pravnim licima. Zbog nepostupanja po izvršnom rješenju o otklanjanju nepravilnosti izdaće se prekršajni nalog fizičkom licu u iznosu od 30 do 1.000 eura odnosno pravnom licu u iznosu od 500 eura do 15000 eura, za odgovorno lice u pravnom licu u iznosu od 30 eura do 500 eura”, navodi se u saopštenju.

U cilju povećanja ukupne higijene na prostoru Glavnog grada, inspekcijskim nadzorom doprinosimo boljoj higijeni u skladu sa novonastalom aktuelnom situacijom što će biti u fokusu budućeg rada ove gradske službe.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve