Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Rušenje Lamele C zaustavljeno za danas, vlasnici stanova ne napuštaju zgradu

Ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasci su otišli sa lica mjesta

Rušenje Lamele C u podgoričom naselju Zabjelo zaustavljeno je danas, saznaje Portal RTCG. Punomoćnica vlasnika stanova Sanja Radulović kazala je ranije jutros da se u zgradi tokom rušenja nalazilo oko 15 vlasnika stanova. Rješenjem građevinske inspekcije ne ruši se cijela zgrada nego dva bespravno izgrađena sprata na njoj, saopšteno nam je iz Vlade Crne Gore.

Veliki broj policijskih službenika rano jutros blokirao je sve prilaze zgradi Lamela C.

Radulović je kazala da je U 4:30 sati policija “bez ikakvog naloga nadležnog suda ušla u privatnu imovinu vlasnika stanova”.

Kako je istakla, nakon pola sata pojavila se i građevinska inspekcija, a inspektor, tvrdi Radulović, ne posjeduje rješenje o izvršenju rušenja Lamele C.

Oko 5.30 časova iz preventivnih razloga, stiglo je i jedno vozilo hitne pomoći.

U zgradi se nalazi i jedan broj vlasnika stanova sa svojim advokatom i, kako su kazali, ne žele da napuste zgradu.

Radulović je kazala da inspekcija sprovodi rušenje zgrade.

“Još od 20. decembra oni se nalaze u svojim stanovima i pokušavaju da odbrane svoju imovinu, ovo jeste njihova imovina ali država iz svojih razloga je sprovela ove radnje dovodeći njih u opasnost”, dodala je Radulović.

Ona je istakla da se pripremaju krivične prijave protiv osoba koje su, kako je kazala, nezakonito ušla u svojinu vlasnika stanova.

“Sljedeći korak je krivična prijava protiv lica koja su nezakonito ušla u privatnu svojinu trećih lica, odnosno vlasnika stanova jer se mora utvrditi odgovornost.Tužba protiv države je neminovna”, istakla je ona.

Kako prenosi TVCG, pojedini vlasnici stanova spriječeni su da dođu do zgrade čije rušenje je bilo planirano za 20. decembar. U pitanju je jedna od tri zgrade u naselju Zabjelo, koje je gradila firma “PS Gradnja”.

Foto: CdM

Podsjetimo, juče nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića. Predstavnici stanova saopštili su za Portal RTCG da im je ponuđena pravna pomoć kako bi dobili obeštećenja, ali da su je oni odbili jer bi trebalo da čekaju četiri godine do rješenja tog problema.

Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. rješenje, kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju, iz marta 2019. godine. Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, ali do toga nije došlo.

Građani su se tog dana okupili ispred zgrade kako bi spriječili rušenje zgrade. Predstavnik stanara Čedmir Radičević kazao je da je rušenje obustavljeno zbog toga što je iz Ministarstva stiglo obrazloženje da će se čekati odluka Upravnog suda, jer je u pitanju upravni spor.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Che
11.01.2024-09:06 09:06

Pa sad dobro vidite za koga i zbog čega ste litijali i glasali “oslobodioce” koji vas “oslobadjaju” od vaše imovine.
Carevića, kriminalce i popove ne diraju. Za njih zakoni ne važe. Samo udri po sirotinji

Budo
11.01.2024-18:55 18:55

Krenite od kontejnera na rumiji a ne se izivljavate na sirotinji koja je u kredite.SRAM VAS BILO,TI LJUDI NEMAJU DJE NA OVU ZIMU.KRENITE OD KONTEJNERA NA RUMIJI.CIJELI BAR BAZDI ODKAD GA POSTAVISE