Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Počela sanacija klizišta u Šekularu u Beranama

Aktiviranjem klizišta u Šekularu urušen je potporni zid, oštećen seoski put i dio privatnih imanja. Do toga je došlo i zbog podzemnih voda

Opština Berane je mehanizacijom Agencije za izgradnju i razvoj počela sa aktivnostima na sanaciji gornjeg dijela puta u selu Šekular kako bi se uspostavio saobraćaj na toj dionici koji je prekinut zbog klizišta, saopšteno je iz opštine. Prvi čovjek Berana Dragoslav Šćekić obišao je klizište i obezbijedio 460 metara crijeva za vodu za tri porodice kako bi bilo omogućeno uredno vodosnabdijevanje.

Aktiviranjem klizišta u Šekularu urušen je potporni zid, oštećen seoski put i dio privatnih imanja. Do toga je došlo i zbog podzemnih voda.

Iz  Opštine Berane podsjećaju da su sa  Agencijom za izgradnju i razvoj u septembru 2019. godine sagradili potporni zid u dužini od 33 metra.

“Radnici opštinske Agencije angažovani su danima na sanaciji oštećenja nastalih od klizišta u Šekularu i ostalim ugroženim područjima naše opštine.DOO „Hidroenergija Montenegro“, koncesionar malih hidroelektrana, angažovala je privatnu mehanizaciju kako bi pomogli Agenciji u oslobađanju toka Šekularske rijeke i glavnog puta prema centru MZ Šekular, koji je zatrpan nanosom zemljišta i gdje je blokiran saobraćaj”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve