Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Po međunarodnim potjernicama u Crnoj Gori uhapšeni državljani Letonije i Kosova

''Službenici Sektora granične policije su u saradnji sa službenicima Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE, tokom prethodne nedjelje, uhapsila je dvije osobe za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola''

Policija je u akcijama sprovedenim tokom prethodne nedjelje uhapsila J.V. (41) državljanina Letonije i A.P. (22) državljanina Kosova za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola.

“Službenici Sektora granične policije su u saradnji sa službenicima Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE, tokom prethodne nedjelje, uhapsila je dvije osobe za kojima je raspisana međunarodna potjernica Interpola. Naime, službenici policije u Tivtu, su 2. juna na graničnom prelazu Aerodrom Tivat uhapsili J.V.(41), državljanina  Letonije, po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Luksemburg, u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima Luksemburga, zbog krivičnog djela prevara i pranje novca”, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da J.V. je određen ekstradicioni pritvor po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Takođe, dodaje se da službenici Sektora granične policije Rožaje, su 2. juna na graničnom prelazu “Kula” na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpola Beograd uhapsili A.P.(22), državljanina Kosova.

“Koji se potražuje radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku pred nadležnim organima Srbije, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i prodaja narkotika. Imenovanom je od strane sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, određen ekstradicioni pritvor”, kazali su iz UP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve