Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Pljevlja: Zaplijenjeno oružje i municija

Pljevaljska policija je zaplijenila pušku marke „Zastava“ kalibra 16 mm i 22 komada puščane municije, a protiv Ž.M. podnijeta krivičnu prijavu, saopšteno je iz Uprave policije.

“Preduzimajući preventivne mjere i radnje na pronalasku nedozvoljenih sredstava u posjedu građana, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, uz prethodno odobrenje nadležnog sudije za istragu Osnovnog suda iz Pljevalja, izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi R.M. (36). Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta puška marke „Zastava“ kalibra 16 mm i 22 komada puščane municije”, kazali su iz Uprave policije.

Dežurnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima upućeni su spisi predmeta na dalju nadležnost i eventualnu kvalifikaciju krivičnog djela.

“Aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu kod građana su kontinuirana aktivnost službenika Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja. S tim u vezi, tokom februara pronađeno je više komada oružja raznog kalibra u ilegalnom posjedu građana, te je podnijeta krivična prijava protiv operativno interesantnog lica zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Naime, pretresom porodične kuće Ž.M. u Pljevljima, koju koristi njegov sin, R.M. koji je označen kao operativno interesantno lice, pronađeno je 116 komada municije različite vrste i kalibra. Po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, koji je obaviješten o događaju, protiv Ž.M. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”, zaključuju u Upravi policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve