Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Pljevlja: Granična policija spriječila krijumčarenje migranata, krivično će odgovarati dvije osobe

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem su nalogu preduzete dalje radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja

Službenici Sektora granične policije su juče oko 14.30 časova u mjestu Karovića poljana u Pljevljima, u blizini državne granice sa Bosnom i Hercegovinom kontrolisali putničko motorno vozilo kojim je upravljao Ž.B. (54) iz Pljevalja. U vozilu su zatečena i četiri strana državljanina – migranta, a koje je Ž.B. kako se sumnja, imao namjeru da preveze do Pljevalja.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem su nalogu preduzete dalje radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja.

Prilikom preduzimanja ovih mjera i radnji, policijski službenici su identifikovali lice E.H. iz Pljevalja kao lice koje je organizovalo prevoz pomenutih lica.

Nakon što su preduzete potrebne mjere i radnje i sačinjeni odgovarajući spisi predmeta, o svemu je upoznat postupajući tužilac koji se izjasnio da se u radnjama Ž.B. i H.K. stiču elementi bića krivičnog djela nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, te da se osumnjičeni liše slobode i sprovedu tužiocu na dalju nadležnost.

Njima je tužilac nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve