Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

PITANJA KOJA DOKAZUJU DA JE KATNIĆ ŠTITIO KRIMINALCE: Zbog ovoga bivši GST mora hitno biti procesuiran

Ovom prilikom bivšem GST-u javno postavljamo pitanja vezano za njegov nesuvisli pokušaj izvlačenja iz veoma kompromitujuće situacije. Ukoliko ne ponudi adekvatan odgovor, a sumnjamo da će uopšte i pokušati, postoje svi uslovi da Milivoje Katnić bude procesuiran

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, za koga se nakon objelodanjivanja najnovijih dokumenata Europola sumnja da je visokopozicionirani član kavačke kriminalne grupe, poznat je po svojim neartikulisanim izjavama, ali je posljednjom na veoma drzak način počeo da potcjenjuje inteligenciju građana.

Nakon što je priznao da je ”Specijalno državno tužilaštvo (SDT) odnosno lično on, a ne Saša Čađenović, odbacio krivičnu prijavu protiv Petra Lazovića”, sina njegovog kuma Zorana, pokušao je da ga opravda tako što ga je predstavio kao tajnog agenta, koji je ”sve radio po zakonu”, iako ga je Europol nedvosmisleno označio kao člana organizovane kriminalne grupe “Kavači”.

Osim što je pokušavao da napravi budale od čitave domaće i regionalne javnosti, svojom skandaloznom izjavom indirektno je optužio Europol da ne radi dobro svoj posao i da u dokumentima koje su poslali u julu prošle godine, podvaljuju osobama za koje on smatra da su ”savjesni policajci”.

Pitanja koja je pripremilo Uredništvo portala Aktuelno dokazuju da je Katnić ovom svojom izjavom maltene priznao da je duboko umiješan u prikrivanje kriminalnih radnji i da sada postaje sve očiglednije da je SDT na čijem je čelu bio, pretvorio u Organizovanu kriminalnu grupu (OKG).

Dok je bio na funkciji GST-a, portal Aktuelno postavio je desetine pitanja vezano za sumnjive radnje i kršenje zakona u koje je Katnić bio umiješan. Odgovore na pitanja, koja smo mjesecima slali na zvaničnu adresu SDT-a, nikad nijesmo dobili.

Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog sa dubokom fiokom, za koga se sumnja da je visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Stoga, ovom prilikom bivšem GST-u javno postavljamo pitanja vezano za njegov nesuvisli pokušaj izvlačenja iz veoma kompromitujuće situacije. Ukoliko ne ponudi adekvatan odgovor, a sumnjamo da će uopšte i pokušati, postoje svi uslovi da Milivoje Katnić bude procesuiran.

Pitanja Uredništva portala Aktuelno:

– Zašto SDT po dobijanju materijala od Europola u julu prošle godine, nije o tome obavijestilo Specijalni policijski tim i upravu kriminalističke policije da oni sa njihove strane urade istražne radnje, s obzirom da je Uprava policije saopštila da nije imala nikakva saznanja, niti da su joj dostavljeni materijali oko slučaja koji je Europol dostavio SDT-u u julu prošle godine?

– Ako Katnić kaže da je on te materijale kontrolisao i odbacio ih kao šef SDT-a, a ne specijalni tužilac Saša Čađenović, zašto taj predmet i te materijale nije kao GST dodijelio nekom od tužilaca iz SDT-a da formira i vodi taj predmet?

– Zašto javnost o tome nije blagovremeno obavještena kad su ti materijali stigli u SDT?

– Zašto javnost nije znala da je o tome formiran predmet i da su preduzete sve istražne radnje s obzirom da se tada uveliko povela istraga u Srbiji, gdje je javnost odmah obavještena oko klana Belivuk i Sky aplikacije?

Petar Lazović – ”Junior”

– Zašto je SDT na čijem je čelu bio Katnić krilo informacije o ovom izuzetno važnom slučaju od javnosti, a za mnogo manje istražne radnje SDT-a održavane su pompezne konferencije za medije?

– Zašto u ovom veoma bitnom slučaju nije bilo pres konferencije, nakon što je u julu prošle godine dobio dokumenta od Europola?

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i njegov kum Milivoje Katnić: Zakazivali konferencije za medije zbog marginalnih stvari, najvažniji slučaj zataškali

– Zašto nije otvorena istraga, kada znamo da su Katnić i njegov specijalni policijski tim znali da hapse ljude, otvaraju istrage i prave pompu zbog psovki upućenih preko SMS poruka?

– Da li je Katnić obavijestio neke od tužilaca u SDT-u u julu prošle godine kad su ti materijali stigli od Europola?

– Čime se bivši GST rukovodio kad kaže da je svu dokumentaciju Europola odbacio jer, navodno, tu nije bilo elemenata krivičnog djela, kada je i laicima jasno da se u materijalima koji su sada dostupni javnosti, nedvosmisleno vidi da su određeni pripadnici policije bili u kontaktu sa vođama kavačkog klana i klana Belivuk?

Zoran Lazović – ”Kardinal”

– Zašto se Specijalni policijski tim, kao i Uprava kriminalističke policije nijesu dalje bavili istražnim radnjama oko materijala koji je SDT-u dostavio Europol?

– Da li je Katnić dobio identične materijale od Europola u julu prošle godine, kao što su oni koji su sada objavljeni i dostupni javnosti?

– Da li je ovakvim ponašanjem htio nekoga da zaštiti?

– Da li je simptomatično što se cijela priča oko materijala koje je dostavio Europol, objeledanjuje i ponovo pokreće kao nova istraga, tek kad je Katnić otišao sa mjesta GST-a i kad je došao novi GST?

Hotel Podgorica: Glavni štab OKG u sumnjivom vlasništvu i nezvanična zgrada bivšeg SDT-a koju čuvaju korumpirani policajci i obezbjeđenje sa dugim cijevima, gdje policija ne smije da napravi raciju

– Da li to znači da su Katnića, Lazovića i njihove saradnike zapadne partnerske službe, još odavno označile kao pripadnike kriminalne organizacije?

– Kakva je bila veza Katnića sa porodicom Lazović i kad je dobio materijale od Europola da li je u daljem direktnom ili indirektnom kontaktu, nekoga od porodice Lazović obavijestio o tome da je materijal u kome se pominje porodica Lazović stigao u SDT?

– Da li je Katnić obavijestio porodicu Lazović da je kao GST zaključio da u tim dokumentima nema elemenata krivičnog djela?

– Zašto se nije izuzeo iz ovog slučaja kada zna da se odnosi na njegovog kuma Zorana Lazovića i sina Petra?

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović – neformalni vlasnici kompanije BEMAX: Vole da poklanjaju džipove!?

Milivoje Katnić indirektno navodi da su policajci bili na tajnom zadatku, pa ga Akuelno dalje pita:

– Jesu li oni obavijestili nekoga u policiji za takvu vrstu djelovanja?

– Da li postoje zapisnici u policiji i tužilastvu o tome?

– Zašto su, ako je to zaista istina, baš oni bili određeni za takvu vrstu djelovanja u policiji?

– Ko je baš njih dvojicu izabrao od svih pripadnika policije i ko je određivao da baš oni budu u takvoj tajnoj akciji?

– Ako je tako kao što Katnić kaže zašto onda policija to nikad nije saopštila s obzirom da se radi o pripadnicima policije?

Odavno se spekulisalo da su džipove bivšem Specijalnom policijskom timu poklonili osumnjičeni šverceri cigareta i perači para iz Bemax-a Aleksandar Mijajlović i Ranko Ubović

I za kraj:

– Da li Katnić zna čija su velika crna terenska vozila marke BMW, sa zatamnjenim staklima, kojim se vozio Specijalni policijski tim?

– Na koga su registrovana ta vozila, ko ih je kupio i đe su sada?

– Da li je specijalni policijski tim bio nečije privatno vlasništvo?

Uredništvo portala Aktuelno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve