Subota, 2 Marta, 2024
Rubrika:

Perović podnijela krivične prijave zbog povrede tajnosti postupka i odavanja tajnih podataka

Direktorica ASK kazala da je očekivala napad na nju i instituciju koju predstavlja, ali ne i da će proisteći iz krivičnog djela

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović ponovila je da nema komentar na navodnu prepisku između nje i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koja je, kako je kazala, proistekla iz krivičnog djela.

– O tome će odlučivati nadležne institucije u predstojećim postupcima budući da sam podnijela dvije krivične prijave – za povredu tajnosti postupka i odavanje tajnih podataka – navela je Perović u izjavi za Pobjedu.

Nije željela da komentariše ocjene državnih zvaničnika i nevladinih organizacija koji su tragom objavljene prepiske u dnevniku Vijesti zatražili pokretanje pitanja njene odgovornosti.

Prema njenim riječima očito da je riječ o dimnoj bombi iza koje stoje pokušaji da se ASK omete u dovođenju do kraja niza predmeta u kojima se utvrđuje da li je bilo ugrožavanja javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije.

– Javnost treba da zna da ovo nije napad na mene, već na ASK koja jedino pozitivno ocijenja u poglavlju 23, jer ima mjerljive rezultate a znamo da je učinak u ovoj oblasti bitan za pretpristupne pregovore EU. Napad traje tri godine. Očekivali smo i jak napad s obzirom na pokrenute i završene predmete, ali nije bilo za očekivati da će se napadom izvršiti krivično djelo – navela je Perović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve