Lider pokreta ,,Odupri se – 97.000“ Džemal Perović saopštio je juče nakon sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u Podgorici Aivom Oravom da u subotu neće biti protestnog okupljanja građana. Perović je kazao i da očekuje da Brisel zvanično pozove zajednički tim kojeg čine predstavnici opozicije i pokreta ,, Odupri se – 97.000“.

-Ove subote neće biti građanskog protesta, ali će biti svakodnevnih akcija – rekao je Perović za TV Vijesti nakon dvosatnog, nenajavljenog sastanka sa šefom Delegacije EU Aivom Oravom na kome mu je predstavljen Sporazum o budućnosti, koji je potpisalo svih 39 poslanika opozicije.

Perović je dodao da su Oravu dali ,,čvrste dokaze da ova vlast ne može da se smijeni na izborima koje organizuje ova vlast“.

– Obećano nam je da će na mnoge adrese u Briselu, na dvadesetak ličnosti i do najvišeg nivoa stići izvještaj sa ovog sastanka. Ja sa ovog sastanka izlazim sa uvjerenjem da ćemo vrlo brzo dobiti poziv za posjetu Briselu – rekao je Perović.

Perović juče nije odgovarao na telefonske pozive redakcije Pobjede.

Prema saznanjima Pobjede, na sastanku održanom juče na Vranjskim njivama, dogovoreno je da predstavnici Demokratskog fronta, Demokrata i pokreta „Odupri se“ otputuju zajedno u Brisel kako bi evropskim zvaničnicima predstavili Sporazum o budućnosti, koji predviđa formiranje vlade građanskog jedinstva i stvaranje uslova za raspisivanje slobodnih izbora.

Na tom sastanku je, kako nezvanično saznajemo, dogovoreno da se, ukoliko to bude potrebno, odredi delegacija koja će otputovati u Brisel, a koju će činiti po jedan predstavnik dva najjača opoziciona subjekta u Skupštini Crne Gore i pokreta „Odupri se“.

Na sastanku, koji su u ponedjeljak u jednom restoranu u predgrađu Podgorice održali lideri opozicije i pokreta „Odupri se“, razgovarano je i o tome ko bi činio tročlanu delegaciju koja će ići u Brisel.

S obzirom na to da lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, zbog sudskog postupka koji se protiv njih vodi, imaju zabranu izlaska iz zemlje, kao mogući predstavnik tog saveza pominjan je Nebojša Medojević.

Kada je riječ o Demokratama, ta partija će, prema saznanjima Pobjede, najvjerovatnije delegirati svog predsjednika Aleksu Bečića, a pokret „Odupri se“ Džemala Perovića.

Sporazum o budućnosti, koji su prethodno dogovorili predstavnici svih opozicionih partija i pokreta „Odupri se“, potpisalo je 30. marta, tokom protesta u Podgorici, svih 39 opozicionih poslanika u Skupštini Crne Gore.

Na dva sastanka opozicionih lidera i predstavnika organizatora protesta dogovoreno je da se sve odluke donose konsenzusom, pa se može zaključiti i da je jučerašnja obavijest Džemala Perovića o odgađanju građanskih protesta subotom rezultat zajedničkog dogovora.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve