Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Perović Ivanović: Još jedna potvrda civilizacijskog sunovrata u koji tone crnogorsko društvo

Ćutanjem, smatra ona, podržavaju ''izlive mržnje koji ozbiljno prijete da ugroze građanski karakter Crne Gore i doprinose netoleranciji i nestabilnosti u zemlji''

Neprihvatljivo skandiranje navijača FK Sutjeska sinoć u Podgorici – “Nož, žica, Podgorica” još jedna je potvrda civilizacijskog sunovrata u koji tone crnogorsko društvo i alarm za čitavu zajednicu da zahtijeva hitnu reakciju institucija, ocijenila je Dragica Perović Ivanović iz koalicije “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru”.

Policija je, prema njenim riječima, morala reagovati već sinoć i privesti aktere ovog “skandaloznog skandiranja”.

“Država i crnogorsko društvo, ali i uprava FK Sutjeske i Fudbalski savez Crne Gore ne smiju ignorisati ovakve fašisoidne izlive mržnje. Svi javni akteri moraju osuditi šovinističke i nacionalističke ispade i zahtijevati brzu reakciju institucija. Neprihvatljivo je da na ovaj fašistički ispad odmah nijesu reagovali predsjednik države, premijer i nadležni ministri”, dodala je Perović Ivanović.

Ćutanjem, smatra ona, podržavaju “izlive mržnje koji ozbiljno prijete da ugroze građanski karakter Crne Gore i doprinose netoleranciji i nestabilnosti u zemlji”.

“Govor mržnje, netolerancija, ekstremizam postali su ozbiljan društveni problem na koji institucije moraju odgovoriti i prekinuti sa praksom nekažnjivosti i marginalizovanjem ovakvih događaja. U Srebrenici se dogodio genocid i crnogorsko društvo ne smije biti ravnodušno na bilo koji pokušaj revizionizma. Pozivam nadležne da hitno identifikuju i procesuiraju odgovorne za sinoćno skandalozno skandiranje. Pozivam Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da utvrde zašto policija nije odmah reagovala i privela izgrednike”, zaključila je Perović Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Za prave
30.05.2023-13:20 13:20

Samo naprijed.

Navikli sm
31.05.2023-23:21 23:21

Navikli smo mi odavno na ovakvo divlje ponasanje, samo brinem da se vlada ne formira bez vas pa da ne produzim tu naviku

Amel
31.05.2023-23:22 23:22

“Neprihvatljivo je da na ovaj fašistički ispad odmah nijesu reagovali predsjednik države, premijer i nadležni ministri” Apsolutno je tacno ovo sto ste rekli. Velika sramota za ovu drzavu.